20/10/2022 20/10/2022 Τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο εορτάζει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Μηνύματα  με αφορμή τη σημερινή ημέρα στους στις Έλληνίδες και τους Έλληνες αστυνομικούς απέστειλλαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η πολιτική ηγεσία. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαριστεί τους αστυνομικούς για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και θέτει το πλαίσιο...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 14:44

Μηνύματα για τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο

Διαδώστε:
Μηνύματα για τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο

Τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο εορτάζει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Μηνύματα  με αφορμή τη σημερινή ημέρα στους στις Έλληνίδες και τους Έλληνες αστυνομικούς απέστειλλαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η πολιτική ηγεσία. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαριστεί τους αστυνομικούς για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και θέτει το πλαίσιο δράσης για μια σύγχρονη, Αστυνομία. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε, με αφορμή την εορτή αλλά και την εγκληματικότητα σε βάρος ανηλίκων που απασχολούν την επικαιρότητα, πως κανένα έγκλημα,  παρεκτροπή και  παραβατικότητα, δεν θα μείνουν ατιμώρητες και ανεξέλεγκτες

Το μήνυμα του Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απηύθυνε στις μήνυμα, στο οποίο τους ευχαριστεί τους αστυνομικούς για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και θέτει το πλαίσιο δράσης για μια σύγχρονη, ανθρώπινη, Αστυνομία, ικανή να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

“Κυρίες και κύριοι,
η συμμετοχή μου στο διεθνές φόρουμ Berlin Summit, εκπροσωπώντας την πατρίδα μας, με ατζέντα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, δε μου επιτρέπει να βρίσκομαι σήμερα σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα, που γιορτάζουμε τον Προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Άγιο Αρτέμιο.

Κάθε γιορτή, κάθε επέτειος συνιστά απόδοση τιμής, ταυτόχρονα είναι και ευκαιρία περισυλλογής: για όσα έγιναν, για όσα πρέπει να γίνουν.

• Έναν χρόνο μετά από την τελευταία συνάντησή μας εδώ σε αυτόν τον ιερό χώρο μπορούμε όλοι με ικανοποίηση να πούμε ότι κάναμε αυτά που είχαμε πει.

• Η Αστυνομία μας κάθε μέρα γίνεται σύγχρονη, ανθρώπινη –δίπλα σε κάθε πολίτη- και αποτελεσματική, υπηρετώντας τη Δημοκρατία μας.

• Αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλων, μέσα σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις, στην καθημερινότητα, στις γειτονιές, σε χώρους εργασίας και αναψυχής, οπουδήποτε βρίσκονται οι συμπολίτες μας αλλά και στη μάχη για την εξιχνίαση εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινωνία μας.

Η ενίσχυση της Αστυνομίας προχώρησε: με νέο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, με νέες εκπαιδευτικές δράσεις και διεθνείς συνεργασίες.

• Χρόνια δίκαια αιτήματα ικανοποιήθηκαν: το νέο βαθμολόγιο, η επέκταση των νυχτερινών στις 64 ώρες, τα έξοδα διημερεύσεων.

• Η ψηφιοποίηση προχωρά: απελευθερώνονται δυνάμεις που διατίθενται στην κύρια αποστολή, στην ασφάλεια του πολίτη.

• Οι λίγοι επίορκοι αστυνομικοί που δεν τιμούν τον όρκο και τη στολή τους εντοπίζονται και έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους.

Με προσήλωση στο καθήκον και αποφασιστικότητα:

• Θέτουμε τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας.

• Αποδώσαμε τα πανεπιστήμια στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι ΟΠΠΙ αλλά και όποια δύναμη της Αστυνομίας χρειάζεται εργάζονται για την ασφάλεια φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων και επισκεπτών.

• Ο Νόμος για τις πορείες εφαρμόζεται και διασφαλίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά και τον σεβασμό στο δικαίωμα της μετακίνησης, στην ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή.

Προχωράμε με σχέδιο και η δουλειά μας έχει αποτελέσματα.

• Η λεγόμενη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 25%: κλοπές-διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες.

• Με συνεχείς ελέγχους βελτιώνουμε την κατάσταση και στο μέτωπο της οδικής ασφάλειας.

• Κοιτάμε στα μάτια κάθε πρόκληση: την ενδοοικογενειακή βία, τη νεανική εγκληματικότητα, τη βία κατά των ζώων.

Η αποστολή μας είναι πολυσύνθετη. Η ασφάλειά μας, ξεκινά από τα σύνορά μας.

• Με το Σχέδιο «Ακρίτας» επεκτείνουμε έως 140 χιλιόμετρα τον φράχτη στον Έβρο.

• Αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

• Προσθέτουμε 250 νέους συνοριοφύλακες, οι οποίοι αναλαμβάνουν σύντομα υπηρεσία.

Απαντούμε στα δουλεμπορικά κυκλώματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή, φυλάμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της ΕΕ.

Κυρίες και κύριοι,

κάνουμε πράξη την κοινή μας δέσμευση: ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού! Ο Νόμος είναι Νόμος και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Υγεία και ασφάλεια σε εσάς και τις οικογένειές σας, σε κάθε Έλληνα πολίτη!

Ανανεώνουμε τη δέσμευση: θα είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη”.

Το μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου

“Το έγκλημα, η παρεκτροπή, η παραβατικότητα, δεν θα μείνουν ατιμώρητες και ανεξέλεγκτες” τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, με αφορμή τη σημερινή ημέρα εορτασμού του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι “οι σύγχρονες συνθήκες με τις διαδοχικές διεθνείς κρίσεις και τις απειλές που δημιουργούνται για την εθνική και εσωτερική ασφάλεια μέσω του κυβερνοπολέμου, δημιουργούν νέες προκλήσεις για την αποστολή και το έργο της Αστυνομίας.  “Η κυβέρνηση,  προσπαθεί συνεχώς να «θωρακίσει» τον Έλληνα αστυνομικό με περισσότερα μέσα, αλλά το προσωπικό επίπεδο συγκρότησης, ευθύνης και κοινωνισμού του κάθε αστυνομικού ξεχωριστά και όλων των μελών του Σώματος συνολικά, είναι αυτό που θα συνεισφέρει στην επικράτηση της έννομης και συνταγματικής τάξης ενάντια στο έγκλημα και στην εκτροπή” συνεχίζει ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι «τώρα που η επικαιρότητα “πιέζει” με εγκλήματα πρωτοφανή ως προς τη σφοδρότητα τους, ακόμη και εις βάρος ανηλίκων, η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να εκπέμπει μήνυμα αποτελεσματικότητας και ήρεμης αποφασιστικότητας. Το έγκλημα, η παρεκτροπή, η παραβατικότητα, δεν θα μείνουν ατιμώρητες και ανεξέλεγκτες».

Η Ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα

“Η 20η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα γιορτής, είναι η Ημέρα της Αστυνομίας και τιμούμε τις γυναίκες και τους άντρες αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς, συνοριακούς φύλακες και πολιτικούς υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η 20η Οκτωβρίου είναι η Ημέρα εορτασμού του προστάτη του Σώματος, του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος, με την αφοσίωσή του στην ειρήνη και στην ασφάλεια των πολιτών και με την αυτοθυσία του στο βωμό του καθήκοντος, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο για κάθε αστυνομικό.

Η σημερινή Ημέρα είναι μια ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα μήνυμα προς την κοινωνία: η Ελληνική Αστυνομία, με επιχειρησιακή ετοιμότητα και με ορθό σχεδιασμό είναι παρούσα σε όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής, πιο οργανωμένη και πιο αποτελεσματική από ποτέ.

Παραμένει ένας ζωντανός Οργανισμός που εξελίσσεται στο χρόνο και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ταυτόχρονα όμως παραμένει διαχρονικά και αδιαπραγμάτευτα προσηλωμένος στο στόχο του που είναι η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στην κοινωνία. Έναν στόχο που δεν αποτελεί μόνο θεσμική υποχρέωσή μας αλλά και κυρίαρχη απαίτηση των πολιτών. Δε νοείται κράτος δικαίου και ελεύθερη άσκηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων υπό το καθεστώς της βίας και του εγκλήματος. Δε νοείται ευημερία και ανάπτυξη στην κοινωνία υπό το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας.

Οι αστυνομικοί μας καθημερινά υπερβάλουν εαυτόν και ξεπερνούν με το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος και με τη θέληση της προσφοράς προς την κοινωνία κάθε έννοια φόβου ή κούρασης, θέτοντας συχνά τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες και στις απρόβλεπτες εξελίξεις, το προσωπικό μας καλείται να ανταποκριθεί με ταχύτητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Ιδιάζουσες συνθήκες, όπως η πανδημία του κορωνοϊού και η προσπάθεια μαζικής εισβολής υποκινούμενων μεταναστών στα σύνορα της χώρας μας, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο, αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας κατά τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών. Η προληπτική αστυνόμευση, η εξιχνίαση εκατοντάδων εγκλημάτων κάθε χρόνο, η αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών εγκλημάτων αλλά και η διαχείριση αδικημάτων με έντονη κοινωνική διάσταση όπως αυτά της ενδοοικογενειακής βίας ή της κακοποίησης ζώων συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και προβάλουν διεθνώς τη χώρα μας ως έναν ειρηνικό, ασφαλή και πολιτισμένο προορισμό.

Αυτό όμως, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι οι Αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας που αποτελούν τον Πρακτικό οδηγό της υπηρεσιακής μας δράσης. Είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, στη διαφορετικότητα και στην ισότητα των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, που καθοδηγούν τη δράση μας. Είναι η εξωστρέφεια, το ανθρωπιστικό πνεύμα, η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης με τον πολίτη, που θέτουν τα θεμέλια για το νέο, σύγχρονο, καινοτόμο πρόσωπο της Αστυνομίας του 21ου αιώνα.

Ειδικά, αυτή την Ημέρα δεν ξεχνάμε τους αστυνομικούς που με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας και θυσίασαν τη ζωή τους, μετουσιώνοντας σε πράξη τον όρκο για πίστη στην πατρίδα και στα ιδανικά της δημοκρατίας.

Δεν ξεχνάμε τους απόστρατους αστυνομικούς που άφησαν σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι πάνω στο οποίο στηρίζεται κάθε μελλοντική εξέλιξη και αναβάθμιση της Αστυνομίας.

Με αυτή τη σκέψη ως οδηγό και ως φάρο, με εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και με δεδομένο ότι από την πλευρά της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας θα εξαντλείται κάθε προσπάθεια συνδρομής και στήριξης, σας καλώ όλους, σε ένα κλίμα σύμπνοιας, ομοψυχίας και συνεργασίας, να συνεχίσετε να επιτελείτε το καθήκον σας με επαγγελματισμό, με υπευθυνότητα αλλά και με κοινωνική ευαισθησία και σας εύχομαι προσωπική και οικογενειακή πρόοδο.

Χρόνια πολλά!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων