04/02/2019 04/02/2019 Πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στα πλαίσια του επετειακού έτους των 80 χρόνων της, η ομιλία του Κρίτωνος Χρυσοχοΐδη, Ομοτίμου Διευθυντού Ερευνών Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών / Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα: Η διαχρονική μαρτυρία των Αρχείων του Αγίου Όρους για την εξακτίνωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ο καταξιωμένος ομιλητής στην ενδιαφέρουσα ομιλία του αναφερθηκε στην...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2019 - 20:23

Η μαρτυρία των Αρχείων του Αγίου Όρους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Διαδώστε:
Η μαρτυρία των Αρχείων του Αγίου Όρους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στα πλαίσια του επετειακού έτους των 80 χρόνων της, η ομιλία του Κρίτωνος Χρυσοχοΐδη, Ομοτίμου Διευθυντού Ερευνών Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών / Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα: Η διαχρονική μαρτυρία των Αρχείων του Αγίου Όρους για την εξακτίνωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ο καταξιωμένος ομιλητής στην ενδιαφέρουσα ομιλία του αναφερθηκε στην ταξινόμηση των αγιορείτικων αρχείων και στην εικονα που δινουν για την ιστορία της Μακεδονίας καθώς το Αγιον Όρος αποτελεί επικράτεια της Μακεδονίας και υπομνηματίζουν εμφαντικά την ελληνικότητα της. Παρόντες στη εκδήλωση ήταν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμεριου και Αγίου Όρους, ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, Συμεών Πασχαλίδης, ο Κοσμητορας της Θεολογικης Σχολης του ΑΠΘ, Θεόδωρος Γιάγκου, ο Διευθυντής της Αγιορείτικης Εστίας, Αναστάσιος Ντούρος, πολλοί ακαδημαϊκοί και εταίροι της ΕΜΣ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανεκήρυξαν τον κ. Χρυσοχοίδη σε αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την πολυετή προσφορά του στην μελέτη της αθωνικής ιστορίας και γενικά τη συμβολή του στη μελέτη της ιστορίας της Μακεδονίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων