26/10/2020 26/10/2020 • Τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας ενημέρωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» • Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Σε αυτά τα 200 χρόνια, η Δικαιοσύνη υπήρξε ο θεματοφύλακας του κράτους δικαίου και ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης Συναντήσεις με τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,...
26 Οκτωβρίου, 2020 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 22:47

“Η Δικαιοσύνη υπήρξε ο θεματοφύλακας του κράτους δικαίου”

Διαδώστε:
“Η Δικαιοσύνη υπήρξε ο θεματοφύλακας του κράτους δικαίου”

• Τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας ενημέρωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

• Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Σε αυτά τα 200 χρόνια, η Δικαιοσύνη υπήρξε ο θεματοφύλακας του κράτους δικαίου και ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης

Συναντήσεις με τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που πραγματοποιεί η Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής συναντήθηκε με την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρη Σαρπ και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

«Η Δικαιοσύνη της χώρας διαδραμάτισε στα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας έναν κομβικό ρόλο. Αποτέλεσε τον θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και τον εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του. Ήλεγξε τις πράξεις της Διοίκησης, αποτρέποντας καταχρήσεις κρατικής εξουσίας. Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνέβαλε στην υπέρβαση κακοδαιμονιών και στην αποκατάσταση αδικιών» ανέφερε σε δήλωση της η κυρία Αγγελοπούλου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης για το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής και τις δράσεις που προετοιμάζονται για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι συμμετοχής των δικαστικών στις εκδηλώσεις της επετείου.

Στην επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η Πρόεδρος της Επιτροπής και ο Πρόεδρος του δικαστηρίου συζήτησαν επίσης για τη δράση που έχει προαναγγείλει το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αφορμή την επέτειο, και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Η δράση αφορά την εκπόνηση μελετών υπό τον γενικό τίτλο «Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του 1821».

«Η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου είναι εντυπωσιακή. Η κοινωνία, μέσα από τις προτάσεις της, θέλει να τιμήσει το παρελθόν. Να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες και τους ήρωες του κάθε τόπου. Όλα εκείνα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν τη χώρα στην οποία ζούμε σήμερα. Θέλει όμως και να σχεδιάσει το μέλλον. Να αλλάξει την όψη πόλεων, περιφερειών, τόπων, μέσα από δράσεις που θα δημιουργήσουν δουλειές και ευημερία» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων