21/10/2020 21/10/2020 Καθώς η δίκη εναντίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου συνεχίζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας πολύς λόγος γίνεται για το άρθρο 33 του νέου ποινικού κώδικα. Το άρθρο αυτό έχουν επικαλεστεί τόσο οι συνήγοροί του όσο και νομικοί κληθέντες να σχολιάσουν την υπόθεση και την έκβασή της. Ειδικότερα το άρθρο...
21 Οκτωβρίου, 2020 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2020 - 8:46

Η δίκη στην Κέρκυρα και το Άρθρο 33

Διαδώστε:
Η δίκη στην Κέρκυρα και το Άρθρο 33

Καθώς η δίκη εναντίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου συνεχίζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας πολύς λόγος γίνεται για το άρθρο 33 του νέου ποινικού κώδικα.

Το άρθρο αυτό έχουν επικαλεστεί τόσο οι συνήγοροί του όσο και νομικοί κληθέντες να σχολιάσουν την υπόθεση και την έκβασή της.

Ειδικότερα το άρθρο 33 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει τα εξής:

Η πράξη δεν καταλογίζεται σε εκείνον που την τέλεσε, αν κατά την τέλεσή της αδυνατούσε να συμμορφωθεί προς το δίκαιο λόγω ανυπέρβλητου για τον ίδιο διλήμματος εξαιτίας σύγκρουσης καθηκόντων και η προσβολή που προκλήθηκε από την πράξη είναι κατά το είδος και τη σπουδαιότητα ανάλογη με την προσβολή που απειλήθηκε.

Σημειώσεις επί του νόμου- Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων