06/10/2022 06/10/2022 Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Ευσταθίου για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, εκφράζοντας παράλληλα ευχές για «υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο δύσκολο ποιμαντορικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο» που...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 22:31

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων συγχαίρει το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Διαδώστε:
Η Δήμαρχος Χαλκιδέων συγχαίρει το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Ευσταθίου για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, εκφράζοντας παράλληλα ευχές για «υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο δύσκολο ποιμαντορικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο» που αναλαμβάνει.

Αναλυτικά, η συγχαρητήρια επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Σεβασμιώτατε, Κύριε Κύριε Νικηφόρε

Ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των συμπολιτών μου, σας εκφράζω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου για την πανάξια εκλογή σας ως Μητροπολίτη της Ηρωικής Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως .

Όλοι εμείς οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, όπου διακονούσατε επί πολλά έτη, ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ως Διευθυντής του Οικοτροφείου Αρρένων, γνωρίζουμε την ταπεινότητά σας, την ψυχική σας ευγένεια, τον πνευματικό σας πλούτο, το φιλανθρωπικό έργο σας, αρετές που καλείται να διαθέτει ο καλός και άξιος Ποιμένας της τοπικής Εκκλησίας.

Η διακονία σας, δίπλα στον γέροντά σας και Σεπτό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. κ. Χρυσόστομο Β΄, αποτελεί εγγύηση ότι θα λαμπρύνετε το θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Σεβασμιώτατε, Μητροπολίτα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρε, εύχομαι ολόψυχα υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο δύσκολο ποιμαντορικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο σας.

ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Η Μητρόπολη Χαλκίδος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος

Ιεραρχία 2022: Με την εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών η τρίτη ημέρα των τακτικών εργασιών – Οι χειροτονίες και τα προφίλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων