18/09/2020 18/09/2020 Το Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο μελέτης και έκδοσης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Όπως υπογράμμισε στη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας  ο νέος γενικός γραμματέας της ΔΣΟ, βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος «την σκλαβιά αυτήν δεν την ένοιωσαν...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 12:19

Η διορθόδοξη παρουσία του Αγίου Όρους το 1821

Διαδώστε:
Η διορθόδοξη παρουσία του Αγίου Όρους το 1821

Το Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο μελέτης και έκδοσης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Όπως υπογράμμισε στη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας  ο νέος γενικός γραμματέας της ΔΣΟ, βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος «την σκλαβιά αυτήν δεν την ένοιωσαν μόνο οι Έλληνες αλλά και πολλοί άλλοι ορθόδοξοι λαοί από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή. Την έζησε και το Άγιον Όρος και οι ορθόδοξοι μοναχοί απ’ όλον τον κόσμο που εγκαταβιούν στο Περιβόλι της Παναγίας». Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε να ανατεθεί η μελέτη και η έκδοση ανάλογου τόμου με θέμα: Η διορθόδοξη παρουσία του Αγίου Όρους στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας (1430-1912). Ο τόμος αυτός, εμπλουτισμένος με πολλά φωτογραφικά τεκμήρια, θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε πολύγλωσση έκδοση σε όλον τον κόσμο, επισήμανε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων