26/10/2019 26/10/2019 Στη συμπρωτεύουσα χτυπά η καρδιά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας. Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων πολλών Αρχιερέων κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Θεσσαλονίκης Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον ομώνυμο περικαλλή και ιστορικό ιερό ναό. Ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί προσήλθε στον πανηγυρικό όρθρο και την Πολιαρχιερατική...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 12:13

Η δοξολογία στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου παρουσία του Πρ. της Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Η δοξολογία στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου παρουσία του Πρ. της Δημοκρατίας

Στη συμπρωτεύουσα χτυπά η καρδιά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας. Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων πολλών Αρχιερέων κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Θεσσαλονίκης Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον ομώνυμο περικαλλή και ιστορικό ιερό ναό.

Ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί προσήλθε στον πανηγυρικό όρθρο και την Πολιαρχιερατική θεία Λειτουργία στο πολιούχο και προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Πρόκειται για την πιο λαμπρή ημέρα του έτους κατά την οποία εορτάζονται τα ελευθερία της πόλεως μαζί με τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, ο οποίος την έσωσε θαυμαστώς στο παρελθόν αλλά και το 1912 και αποδεικνύει πόσο στενά είναι δεμένη η συμβασιλεύουσα με τον Αγ. Δημήτριο.

Μετά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» ξεκίνησαν χθες με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, των ιερών λειψάνων του και της εικόνας της Παναγίας της Σουμελάς.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων