06/02/2019 06/02/2019 Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου «Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» με ερανίσματα από τα ιδιόχειρα ημερολόγια του μακαριστού Μητροπολίτου Ευρίπου κυρού Βασιλείου (Παναγιωτακοπούλου). Το βιβλίο παρουσίασαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Γούλας και ο επιμεληθείς την έκδοση...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 15:52

“Η εικόνα ενός ασκητικού Επισκόπου”

Διαδώστε:
“Η εικόνα ενός ασκητικού Επισκόπου”

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου «Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» με ερανίσματα από τα ιδιόχειρα ημερολόγια του μακαριστού Μητροπολίτου Ευρίπου κυρού Βασιλείου (Παναγιωτακοπούλου).

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Γούλας και ο επιμεληθείς την έκδοση κ. Δημήτριος Χρ. Βανδώρος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πλούσιο ποιμαντικό έργο του, την πολυσχιδή προσφορά του στην Εκκλησία και την ακράδαντη πίστη του στον Σωτήρα Χριστό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον εκκλησιαστικό, πνευματικό και πολιτικό κόσμο. Ανάμεσα τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, ο κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ, αλλά και άλλοι κληρικοί, επιστήμονες και πνευματικά παιδιά του μακαριστού Βασιλείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων