04/11/2020 04/11/2020 Στη ραδιοφωνική εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ο οποίος σχολίασε τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στις Σέρρες για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε μεταξύ άλλων: “είναι μια πραγματικότητα που μας στεναχωρεί. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα να...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 16:14

“Η Εκκλησία διδάσκει και με τον λόγο της και με τη σιωπή της”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία διδάσκει και με τον λόγο της και με τη σιωπή της”

Στη ραδιοφωνική εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ο οποίος σχολίασε τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στις Σέρρες για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε μεταξύ άλλων:

“είναι μια πραγματικότητα που μας στεναχωρεί. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Η πανδημία του κορωνοϊού θέλει πολλή προσοχή”

Παρακολουθήστε:

Όλες τις ημέρες έχω ως καταστάλαγμα ότι δεν χρειάζεται πανικός και απώλεια ψυχραιμίας. Όλη μας η ζωή είναι κάτω από το χέρι του Θεού. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ελπίδα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η πίστη θωρακίζει τον άνθρωπο. Στις Σέρρες υπήρξε ένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να στοχοποιούμε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες. Το χειρότερο που μπορούμε να ζήσουμε είναι μια στοχοποίηση, μια ανθρωποφαγία. Δεν βοηθάει  αυτό, δε θα γίνουμε ανθρωποφοβικοί. Θα προσέχουμε και θα ακολουθούμε τα μέτρα για να προφυλάξουμε το θεοδώρητο δώρο του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος για την πίστη σημείωσε: “Όταν Αρχιερέας σύρθηκε στα δικαστήρια επειδή έπραξε το αυτονόητο και δεν είναι ο μόνος, πολλοί ιερείς σύρθηκαν στα δικαστήρια. Δεν ξέρω αν βοήθησε το κλείσιμο των Εκκλησιών το Πάσχα. Έχουμε την εμπειρία στην Εκκλησία να προφυλάσσουμε τους ανθρώπους. Δημιουργεί έντονο προβληματισμό και έγινε πιο έντονος όταν με αφορμή την πανδημία είδαμε, ενώ θα έπρεπε να ενισχυθούν τα πνευματικά στυλώματα των ανθρώπων, να ανοίγουν στόματα απύλωτα και μίλησαν για την Θεία Κοινωνία. Ακόμα και αν δεν πιστεύεις είσαι υποχρεωμένος, ιδίως αν είσαι επιστήμονας, να σέβεσαι τα πιστεύω του άλλου. Δόθηκε αφορμή με βάση την πανδημία να λεχθούν άδικα πράγματα για την Εκκλησία και τη Θεία Κοινωνία”.

Πρέπει να υπάρξει σύνεση και μεγάλη προσοχή” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ενώ συνέχισε λέγοντας: “Είναι βέβαιο ότι η Εκκλησία έχει τις δυνατότητες να προσφέρει ένα λόγο παρηγορητικό και ενισχυτικό χωρίς εκπτώσεις στον πυρήνα της ζωής μας την Θεία Κοινωνία. Δεν μπορεί να επιτρέψουμε να γίνει η Εκκλησία ένα ίδρυμα φιλανθρωπικό, χωρίς Αγία Τράπεζα και Θεία Κοινωνία Εκκλησία δεν υπάρχει. Ο Χριστός ίδρυσε την Εκκλησία, το Σώμα του δηλαδή. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν πρέπει να απομακρυνθούμε ούτε στιγμή γιατί θα είναι σα να μιλάμε για αυτοαναίρεσή μας. Η Εκκλησία διδάσκει και με τον Λόγο της και με τη Σιωπή της.”

“Ο Χριστός είπε ότι θα είναι μαζί μας πάντοτε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για στείρες αντιδικίες. Θέλουμε από την Πολιτεία να αφουγκράζεται τις ανησυχίες ενός ολόκληρου λαού που πικράθηκε από το κλείσιμο των Εκκλησιών. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη και από την τροφή της ψυχής” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. “Η Εκκλησία έχει να διαδραματίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελπίδα των πιστών” σημείωσε κλείνοντας κάνοντας έκκληση στο λαό να τηρεί τα μέτρα χωρίς να χάσει την ελπίδα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων