12/05/2021 12/05/2021 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου των εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση των τακτικών εργασιών της που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 11 και 12 Μαϊου. Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής: α) Την...
12 Μαΐου, 2021 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 20:40

Η Εκκλησία θα τιμήσει τον Ιδρυτή της Απόστολο Παύλο – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Διαδώστε:
Η Εκκλησία θα τιμήσει τον Ιδρυτή της Απόστολο Παύλο – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου των εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση των τακτικών εργασιών της που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 11 και 12 Μαϊου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

α) Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ως εκπρόσωπος της Δ.Ι.Σ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

β) Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ως εκπρόσωπος της Δ.Ι.Σ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει κατ’ έτος η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, υπό τον τίτλο «ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021».

γ) Το πρωί της εορτής, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, ο οποίος και θα ομιλήσει.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων