04/09/2019 04/09/2019 Συνάντηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για την εκκλησιαστική τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Αγίου Τύχωνα στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι θεολογικές πτυχές της εκκλησιαστικής τέχνης σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και τις προκλήσεις της εποχής, καθώς και με την ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι βασικές διατυπώσεις...
04 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:26

Η εκκλησιαστική τέχνη επί τάπητος

Διαδώστε:
Η εκκλησιαστική τέχνη επί τάπητος

Συνάντηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για την εκκλησιαστική τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Αγίου Τύχωνα στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι θεολογικές πτυχές της εκκλησιαστικής τέχνης σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και τις προκλήσεις της εποχής, καθώς και με την ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι βασικές διατυπώσεις που είχαν προηγουμένως συλλογικώς αναπτυχθεί και υιοθετηθεί από την Εκκλησία.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν την ανάγκη σύστασης μιας ειδικής επιτροπής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης θεολογικής βάσης για την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και την τέχνη.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν επίσης το θέμα της διεξαγωγής επιστημονικής και θεολογικής διάσκεψης στο εγγύς μέλλον με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Θεολογικών Ακαδημιών της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης με θέμα την υποδοχή στη σύγχρονη θεολογία των βασικών διατάξεων των διδασκαλιών των Πατέρων της Εκκλησίας για το σεβασμό των εικόνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων