14/06/2023 15/06/2023 Με ανείπωτη θλίψη και συναισθήματα χαρμολύπης τελέστηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Δημήτρη Μπαλαγεώργου, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης Ψυχικού, όπου διακονούσε ως Πρωτοψάλτης. Στην Εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες...
14 Ιουνίου, 2023 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2023 - 4:13

Η Εξόδιος Ακολουθία του Καθηγητή Δημητρίου Μπαλαγεώργου στον Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης Ψυχικού

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του Καθηγητή Δημητρίου Μπαλαγεώργου στον Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης Ψυχικού

Με ανείπωτη θλίψη και συναισθήματα χαρμολύπης τελέστηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Δημήτρη Μπαλαγεώργου, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης Ψυχικού, όπου διακονούσε ως Πρωτοψάλτης.

Στην Εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και πολλοί κληρικοί.

Τους χορούς πλαισίωσαν οι «Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», οι «Τρίκκης Μελωδοί» και πολλοί Πρωτοψάλτες και φοιτητές. Παρέστησαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, συνεργάτες, φίλοι του αειμνήστου καθηγητού και ιεροψάλτες, μεταξύ αυτών, αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αθανάσιο Δημητρίου και τον ταμία Ευθύμιος Σπύρου.

Ο αιφνίδιος θάνατος του εκλιπόντος συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023, όταν άφησε τη τελευταία του πνοή στο σπίτι του προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στο οικογενειακό και συγγενικό του περιβάλλον και σε όλη της ακαδημαϊκή και ιεροψαλτική κοινότητα. Η ταφή του πραγματοποιήθηκε στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ας είναι αιωνία και άληστος η μνήμη του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συλλυπητήρια του Ι.Π.Ε. για την εκδημία του καθηγητού Δημητρίου Μπαλαγεώργου

Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Δημητρίου Μπαλαγεώργου

Ψήφισμα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τον Δημήτριο Μπαλαγεώργο

Tο Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων για την εκδημία του Καθηγητή Μουσικολογίας Δημητρίου Μπαλαγεώργου

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μπαλαγεώργος, Καθηγητής Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων