07/02/2022 07/02/2022 Με τιμές αρχηγού κράτους τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Α. Σαρτζετάκη. Οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους αποδόθηκαν στον εκλιπόντα «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος». Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος...
07 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2022 - 14:24

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη

Διαδώστε:
Η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη

Με τιμές αρχηγού κράτους τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Α. Σαρτζετάκη. Οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους αποδόθηκαν στον εκλιπόντα «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος».

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου. 

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του δικαστικού Σώματος, συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι αποχαιρέτησαν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή του, λόγω των υγειονομικών μέτρων, αλλά και κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τους επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο βίος του Χρήστου Σαρτζετάκη υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένος με σημαντικές στιγμές του τόπου μας» και σημείωσε: «Τέκνο της Μακεδονίας, με καταγωγή κρητική, άνθρωπος της ευθύνης, της νομιμότητας και της αλήθειας, αποτέλεσε διαχρονικό υπόδειγμα και σύμβολο δικαστικού λειτουργού».

Μάλιστα, τόνισε ότι έγινε μέρος και της δικής της παιδικής μνήμης, λόγω της φιλικής και συναδελφικής σχέσης που τον συνέδεε τότε με τον πατέρα της στη Θεσσαλονίκη.

«Αποχαιρετάμε σήμερα με συγκίνηση έναν άξιο λειτουργό της Δικαιοσύνης και αφοσιωμένο υπηρέτη της πατρίδας. Καλό του ταξίδι!», κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων