16/04/2020 16/04/2020 Για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη μεσούσης της πανδημίας, αλλά και για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση από αύριο Μεγάλη Παρασκευή μίλησε στο CNN o ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μα κλωστή χωρίζει τη νίκη από τη καταστροφή…» Μιλώντας στην Μίνα Καραμήτρου ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι τα μέτρα...
16 Απριλίου, 2020 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 11:13

Η ΕΛΑΣ θα είναι παντού: Σε δρόμους, έξω από εκκλησίες…

Διαδώστε:
Η ΕΛΑΣ θα είναι παντού: Σε δρόμους, έξω από εκκλησίες…

Για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη μεσούσης της πανδημίας, αλλά και για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση από αύριο Μεγάλη Παρασκευή μίλησε στο CNN o ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μα κλωστή χωρίζει τη νίκη από τη καταστροφή…»
Μιλώντας στην Μίνα Καραμήτρου ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι τα μέτρα λειτουργούν αποτελεσματικά: “Η βέρνηση παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη σχετικά με τον κορωνοϊό και με βάση τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής προχωρά στις αναγκαίες δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σχετικά με την ημέρα του Πάσχα και το πώς θα το γιορτάσουν οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν ατομική, οικογενειακή και κοινωνική ευθύνη. Να προστατευτούν από το κορωνοϊό λαμβάνοντας όλα τα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους
Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παντού. Στους δρόμους, στις πλατείες, έξω από τις εκκλησίες, στις πόλεις και τα χωριά. Το ζητούμενο όμως είναι, και το Πάσχα, να κρατήσουμε τον θάνατο έξω από την πόρτα μας. Το πασχαλινό γλέντι φέτος θα είναι διαφορετικό. Όπως και η ακολουθία της Σταύρωσης και του Επιταφίου. Το τελικό ζητούμενο όμως είναι να προστατευτεί η ζωή, η δημόσια υγεία. Να φθάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με λιγότερους νεκρούς και ελεγχόμενα κρούσματα. Γιατί, όπως υπογράμμισε, και ο πρωθυπουργός στο τελευταίο του διάγγελμα, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και η Μεγάλη Εβδομάδα η πιο κρίσιμη εβδομάδα. Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε. Γιατί μια κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή».

Για τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας, και για τα ανοικτά μέτωπα που έχει αυτή τη στιγμή στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της, ο Λευτέρης Οικονόμου μίλησε προ ημερών και στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων