06/11/2019 06/11/2019 Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές βίωσαν χθες καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υποδέχθηκαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας  εκ του Αγίου Όρους και της ΙΜΜ Βατοπαιδίου. Πρόκειται για Πιστό αντίγραφο της εικόνας το οποίο θα παραμείνει στο παρεκκλήσιο της σχολής. Στις δηλώσεις τους στην Κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” ο...
06 Νοεμβρίου, 2019 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2019 - 18:22

“Η έλευση της Ιεράς Εικόνας σηματοδοτεί και την ανέγερση ενός ναού στην Πανεπιστημιούπολη”

Διαδώστε:
“Η έλευση της Ιεράς Εικόνας σηματοδοτεί και την ανέγερση ενός ναού στην Πανεπιστημιούπολη”

Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές βίωσαν χθες καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υποδέχθηκαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας  εκ του Αγίου Όρους και της ΙΜΜ Βατοπαιδίου. Πρόκειται για Πιστό αντίγραφο της εικόνας το οποίο θα παραμείνει στο παρεκκλήσιο της σχολής.

Στις δηλώσεις τους στην Κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Θωμάς Ιωαννίδης αλλά και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Σωτήριος Δεσπότης εξέφρασαν τη μεγάλη τους χαρά για αυτή την ξεχωριστή ευλογία καθώς και ότι η έλευση της Ιεράς Εικόνας θα σηματοδοτήσει και το ξεκίνημα για την ανέγερση ενός ναού που λείπει από την Πανεπιστημιούπολη.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Νίκος Ζαΐμης
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη 
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων