10/07/2020 11/07/2020 «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί’, τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το ζήτημα της απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. «Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό...
10 Ιουλίου, 2020 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 0:51

Μητσοτάκης: «Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της Τουρκίας»

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: «Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της Τουρκίας»

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί’, τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το ζήτημα της απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

«Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά. Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση», συμπληρώνει ο Πρωθυπουργός.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων