13/02/2020 13/02/2020 Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τον γγ της ΔΣΟ, Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον σύμβουλο, δρα Κώστα Μυγδάλη, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη συμπαράστασή του στο έργο της ΔΣΟ. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 12:11

“Η Ελλάδα, πυλώνας στον Ορθόδοξο κόσμο”

Διαδώστε:
“Η Ελλάδα, πυλώνας στον Ορθόδοξο κόσμο”

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τον γγ της ΔΣΟ, Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον σύμβουλο, δρα Κώστα Μυγδάλη, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη συμπαράστασή του στο έργο της ΔΣΟ.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας οφείλουμε και δημόσια να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αμέριστη συμπαράσταση που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της επιτυχούς θητείας του ως πρώτου πολίτη της χώρας. Με το ασύγκριτο εύρος των γνώσεών του, την αποδεδειγμένη ευαισθησία και το ενδιαφέρον του για την Ορθοδοξία και την ορθόδοξη παράδοση, στάθηκε δίπλα μας σε μια περίοδο σοβαρών κλυδωνισμών, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα στον Ορθόδοξο κόσμο.

Ο σημαντικός θεσμός που έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε, όπου η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο ως έδρα της ΔΣΟ, φιλοδοξεί να συντονίσει τους Ορθοδόξους όπου γης, ώστε να ενισχύσουμε τη φωνή και τα δικαιώματά τους, προς όφελος της ειρήνης και της συνεργασίας.

Ευλόγως επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον πολύπαθο χώρο της Μέσης Ανατολής, επιζητώντας την επιβίωση του απειλούμενου με ολοκληρωτική εξαφάνιση χριστιανικού στοιχείου από τις αρχέγονες εστίες του. Επίσης, έχουμε αναδείξει την ανάγκη υπεράσπισης των κοινών χριστιανικών αξιών που είναι και ευρωπαϊκές αξίες με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους άλλων χριστιανικών δογμάτων, όπως είναι οι καθολικοί νομοθέτες. Τέλος, προωθούμε έναν ανοιχτό και γόνιμο διάλογο με εκπροσώπους άλλων θρησκειών, όπως είναι αυτοί του Ισλάμ, πάντοτε με σκοπό την ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων και την προσέγγιση των λαών και των πολιτισμών.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδειξε στην πράξη ότι ήταν κοινωνός των επιδιώξεών μας και αρωγός των προσπαθειών μας και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί.

Τον ευχαριστούμε επίσης για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να λαμπρύνει με την παρουσία του ως ακαδημαϊκός το διεθνές συνέδριο που διοργανώνουμε στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, στις 23 και 24 Ιουνίου, με θέμα “Κοινοβουλευτισμός και Θρησκευτική Πίστη”, όπου και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων