20/09/2019 20/09/2019 Την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο σημαντικό και διαχρονικό έργο που επιτελεί, για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, κατά την επίσκεψη στο γραφείο του, το πρωί της Παρασκευής. Ο κ. Διαματάρης, ο οποίος συνοδευόταν από...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 21:43

“Η Ελλάδα στο πλευρό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής”

Διαδώστε:
“Η Ελλάδα στο πλευρό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής”

Την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο σημαντικό και διαχρονικό έργο που επιτελεί, για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, κατά την επίσκεψη στο γραφείο του, το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Διαματάρης, ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κούτρα, έτυχε θερμής υποδοχής από τον κ. Ελπιδοφόρο, στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους μετά την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου, τον περασμένο Ιούνιο, αλλά και της ανάληψης του χαρτοφυλακίου από τον Υφυπουργό.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπως γνωρίζετε, μεταξύ των αρμοδιοτήτων μου ως Υφυπουργός Εξωτερικών περιλαμβάνεται και το θέμα των Εκκλησιών εκτός Ελλάδος. Με τον Σεβασμιώτατο συζητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα που κληρονόμησε και του εξέφρασα την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδος στις προσπάθειές του», ανέφερε ο Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

«Οπως έχω πει πολλές φορές, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη επιλογή για την Εκκλησία μας στην Αμερική από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο», υπογράμμισε ο κ. Διαματάρης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στη μακροχρόνια γνωριμία και φιλία που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάληψη των καθηκόντων του στην ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι αυτή η εθιμοτυπική πρώτη συνάντηση θα είναι η αρχή μιας σειράς επαφών εργασίας στο άμεσο μέλλον.

«Με τον κ. Διαματάρη είχαμε εξαιρετική συνεργασία -πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά- διότι οι ιδέες μας, τα οράματά μας, τα σχέδιά μας για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ταυτίζονται πλήρως όχι μόνο με τις απόψεις του ιδίου προσωπικά, αλλά με τις απόψεις της ελληνικής κυβερνήσεως. Είμαι ευτυχής ότι ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης τη διακυβέρνηση της χώρας διότι πραγματικά στο πρόσωπό του προσβλέπει όλος ο κόσμος της Διασποράς αλλά και της Εκκλησίας σε αγαστή συνεργασία», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το έργο που αποτελεί ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην Κωνσταντινούπολη.

«Είμαι συγκινημένος που ο κ. Διαματάρης έρχεται από την Κωνσταντινούπολη εδώ, διότι η Κωνσταντινούπολη είναι η πατρίδα μου η αγαπημένη, αλλά και ο τόπος όπου διακονεί και υπηρετεί ο πνευματικός μου πατέρας, ο Παναγιότατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ο οποίος θυσιάζεται μαζί με όλους τους ιεράρχες εκεί στην Κωνσταντινούπολη, για να κρατήσουν τους πυλώνες της παράδοσής μας της Ορθόδοξης σε μια χώρα που είναι δύσκολη αλλά με την ευελιξία και τη δημιουργικότητα του Πατριάρχη μας και όλης της ιεραρχίας της Κωνσταντινούπολης, το Πατριαρχείο μας όχι απλά επιβιώνει αλλά εξακολουθεί να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό και επιτυχή ρόλο στο παγκόσμιο φόρουμ», κατέληξε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων