05/01/2023 05/01/2023 Oλοκληρώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Κίνα. ‘Όπως έγινε γνωστό, θα εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ και θα ζητηθούν αρνητικά τεστ 48 ώρων πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το...
05 Ιανουαρίου, 2023 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2023 - 13:41

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις συστάσεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Διαδώστε:
Η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις συστάσεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Oλοκληρώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Κίνα. ‘Όπως έγινε γνωστό, θα εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ και θα ζητηθούν αρνητικά τεστ 48 ώρων πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πολίτες της Κίνας, συστήνει στα κράτη μέλη του ο Ευρωπαικος Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων.

Μεταξύ άλλων προτείνεται, αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών από την ασιατική χώρα και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας. Παράλληλα, εισηγείται και τη διενέργεια ελέγχου των λυμάτων στα αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν απ’ την Κίνα. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 19 Ιανουαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων