24/09/2019 24/09/2019 Τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ελληνικό και Σερβικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Πίροτ, σε ανάμνηση της θυσίας των Ελλήνων και Σέρβων στρατιωτών κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μήνυμα της επιτετραμμένης της Ελληνικής Πρεσβείας, κας Δάφνης Κουλούσιου ήταν: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Πίροτ, προκειμένου να αποτίσουμε φόρο...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 17:43

Η Ελλάδα τιμά τους Έλληνες και Σέρβους πεσόντες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Διαδώστε:
Η Ελλάδα τιμά τους Έλληνες και Σέρβους πεσόντες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ελληνικό και Σερβικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Πίροτ, σε ανάμνηση της θυσίας των Ελλήνων και Σέρβων στρατιωτών κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το μήνυμα της επιτετραμμένης της Ελληνικής Πρεσβείας, κας Δάφνης Κουλούσιου ήταν:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Πίροτ, προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 358 Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες της 3ης Μεραρχίας Πατρών, καθώς και στους Σέρβους στρατιώτες που πολέμησαν με αυτοθυσία στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σημερινή κοινή εκδήλωση αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση των σχέσεων στενής φιλίας, που συνδέουν τους δύο λαούς και οι οποίες εδράζονται στους βαθύτατους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μας. Τα ιδεώδη της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, για τα οποία θυσιάστηκαν οι πεσόντες τους οποίους τιμούμε σήμερα, θα πρέπει να συνεχίσουν να εμπνέουν τις προσδοκίες των λαών μας για ειρήνη, αλληλεγγύη, ανάπτυξη και ευημερία» κατέληξε η κα Κουλούσιου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων