21/10/2021 21/10/2021 Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιόρτασε χθες, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Η κεντρική εκδήλωση...
21 Οκτωβρίου, 2021 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2021 - 9:23

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον Προστάτη της

Διαδώστε:
Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον Προστάτη της

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα

Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιόρτασε χθες, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς τιμήν του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και έλαβε χώρα δοξολογία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θρησκευτικού Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Αστυνόμο Β΄ π. Αλέξιο Κουρτέση, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος π. Επιφάνιο Αρβανίτη και άλλων ιερωμένων τόσο από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Παρέστησαν, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Γρηγόρης Σκιαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της “Ελληνικής Λύσης” Βασίλειος Γραμμένος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου, η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα ΜΕΡΑ 25, Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης, ο Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Αβδελάς, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων.

Επιπλέον, παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Υπαρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιναύαρχος ΠΝ Ιωάννης Δρυμούσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη αυτών, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στη χώρα μας, καθώς και Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι δικαστικών Αρχών, Ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Φορέων.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Παρασκευάς Σανιδάς, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου, Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων, Διευθυντές των Αυτοτελών Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες του Αρχηγείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων, Ενώσεων Αποστράτων και Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, βραβεύτηκαν Υπηρεσίες και αστυνομικοί, για την προσφορά τους στο Σώμα και στο κοινωνικό σύνολο καθώς και για τη συμβολή τους στην ασφάλεια της χώρας.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν, κατά σειρά, ο Αστυφύλακας Αντώνης Τσαπατάκης, της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ελληνικής Αστυνομίας, οποίος διακρίθηκε για τις αθλητικές του επιδόσεις με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άθλημα της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς αγώνες Τόκιο 2020 και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης βάρους 1.180 κιλών, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη κατασχεθείσα ποσότητα στα αστυνομικά χρονικά.

Επίσης, ο Διοικητής και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής του στην ασφάλεια και προστασία της κοινωνίας του ακριτικού νησιού του Καστελλόριζου και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την εξαίρετη και ανεκτίμητη διαχρονική συμβολή της στη δίωξη του εγκλήματος και στην ασφάλεια και προστασία των πολιτών.

Τέλος, βραβεύτηκαν η Αστυφύλακας Ελισσάβετ Αρτσέτου, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε ένδειξη αναγνώρισης του ήθους και της ενσυνείδητης επιτέλεσης των καθηκόντων της, ως Αστυνομικού και πολύτεκνης μητέρας και η Υπαρχιφύλακας Αικατερίνη Καλιμαγκίνα, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς υπηρεσίας της, από ιδρύσεως των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης έως σήμερα.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν, κατ’ αντιστοιχία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Εκθεσιακού Χώρου Ιστορικών Κειμηλίων» Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εκτίθενται αντικείμενα, φωτογραφικό υλικό, στολές ιστορικού ενδιαφέροντος, καθώς και άλλα αστυνομικά αντικείμενα.

Μάλιστα, οι προσκεκλημένοι και οι επισκέπτες, στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρατέθηκε στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αστυνομικά οχήματα και μοτοσικλέτες, διαφόρων τύπων, ιστορικού ενδιαφέροντος και σημασίας, που εκτέθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται ότι, το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ο πνευματικός καθοδηγητής της Ελληνικής Αστυνομίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων