26/04/2021 26/04/2021 Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την ξενάγησή του στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς. Ο Υπουργός αφού τόνισε ότι η Προεδρική Φρουρά και συγκεκριμένα η ενδυματολογική της παράδοση κρύβει την εξέλιξη του ελληνισμού μέσα στους αιώνες αναφέρει ότι προσωπικά δεν κατάφερε να γίνει Εύζωνας επειδή δεν μπορούσε να στερηθεί μόνιμα τα γυαλιά...
26 Απριλίου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2021 - 16:13

Στην Προεδρική Φρουρά ξεναγήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Διαδώστε:
Στην Προεδρική Φρουρά ξεναγήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την ξενάγησή του στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς. Ο Υπουργός αφού τόνισε ότι η Προεδρική Φρουρά και συγκεκριμένα η ενδυματολογική της παράδοση κρύβει την εξέλιξη του ελληνισμού μέσα στους αιώνες αναφέρει ότι προσωπικά δεν κατάφερε να γίνει Εύζωνας επειδή δεν μπορούσε να στερηθεί μόνιμα τα γυαλιά του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ο υπουργός: «Ήταν για εμένα στιγμές εξαιρετικής χαράς και υπερηφάνειας που έγινα δεκτός σήμερα από τον Διοικητή και ξεναγήθηκα στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς. Και επίσης, ήρθα σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοση της Προεδρικής Φρουράς που κρύβει μία εθνική παράδοση, την εξέλιξη του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες.

Πρέπει να σας πω ότι ίσως ήταν ένα απωθημένο μου εδώ και πολλά χρόνια, διότι όταν κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό, κατ’ αρχήν είχα προεπιλεγεί, λόγω ύψους, για την Προεδρική Φρουρά. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να στερηθώ μόνιμα τα γυαλιά μου, τελικά έγιναν μόνον Έφεδρος Αξιωματικός και όχι Εύζωνας. Ήταν λοιπόν και για εμένα μία στιγμή προσωπικής επιστροφής

Ενώ αναφερόμενος στην αυριανή μέρα σημείωσε: “Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τί θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο”.

Eπιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Ο κύριος Δένδιας αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου. Συζήτησαν, επίσης, για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για την επικείμενη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

φωτογραφίες: protothema.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων