27/07/2019 27/07/2019   Σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο Λεβίδι Αρκαδίας στο γραφικό και όμορφο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου και Μάρτυρος.   Το Λεβίδι είναι κωμόπολη του νομού Αρκαδίας και είναι χτισμένη στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 850 μ., 25 χλμ. βόρεια από την Τρίπολη,...
27 Ιουλίου, 2019 - 14:59

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Λεβίδι

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Λεβίδι

  Σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο Λεβίδι Αρκαδίας στο γραφικό και όμορφο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου και Μάρτυρος.

  Το Λεβίδι είναι κωμόπολη του νομού Αρκαδίας και είναι χτισμένη στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 850 μ., 25 χλμ. βόρεια από την Τρίπολη, στην πρώην επαρχία Μαντινείας. Παλιότερα ήταν έδρα του Δήμου Ορχομενού, αργότερα ήταν αυτοτελής Δήμος Λεβιδίου και σήμερα υπάγεται στον Δήμο Τρίπολης. Οι κάτοικοι του Λεβιδίου ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και το εμπόριο. Αλλά από τις αρχές του εικοστού αιώνα παρατηρείται και διευρύνεται μια κοινωνική μετατόπιση προς τα στοιχεία της αστικοποίησης, γιατί υπάρχει η τάση για πανεπιστημιακές σπουδές (που ενισχύθηκε με την ίδρυση του Γυμνασίου Λεβιδίου) και αντίστοιχη επαγγελματική δραστηριότητα, αν και πολλοί Λεβιδώτες δραστηριοποιούνται και σε άλλες πόλεις και στο εξωτερικό, όπως επαγγελματίες, δικηγόροι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί κλπ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων