04/12/2023 05/12/2023 Ο επίσημος εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Φρουρά την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. Στον εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ» στο Δελίκηπο της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο, παρέστη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, Βουλευτές, η...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 2:05

Η εορτή της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στην Εθνική Φρουρά

Διαδώστε:
Η εορτή της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στην Εθνική Φρουρά

Ο επίσημος εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Φρουρά την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Στον εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ» στο Δελίκηπο της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο, παρέστη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, Βουλευτές, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ και αντιπροσωπείες στελεχών.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι κρατικών υπηρεσιών, τοπικών αρχών, αξιωματικοί εν αποστρατεία, Ακόλουθοι Άμυνας, καθώς και στρατιωτικές αντιπροσωπείες χωρών που φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).

Στο πλαίσιο της τελετής, διοργανώθηκε στατική έκθεση στην οποία παρουσιάστηκαν τα οπλικά συστήματα και δυνατότητες του Πυροβολικού, ενώ σε έκθεση φωτογραφίας παρουσιάστηκε η εξέλιξη του Πυροβολικού από δημιουργίας του μέχρι σήμερα.

Στον εορτασμό συνέβαλαν επίσης, οι Σελίδες Ιστορικής Μνήμης και Αναπαράστασης (Σ.ΙΜ.Α), με ιστορική έκθεση μοντέλων και διοραμάτων πυροβόλων της ΕΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O εορτασμός της Προστάτιδος Αγίας Βαρβάρας στη Σχολή Πυροβολικού

Περισσότερες φωτογραφίες:

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγoυ Γεωργίου Τσιτσικώστα κατά την τελετή εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού:

Mε θρησκευτική ευλάβεια και Πιστοί στην παράδοση, τιμούμε και ευχαριστούμε σήμερα την Προστάτιδα του Πυροβολικού μας, Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα και αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, προς τους αθάνατους Πυροβολητές, στους αγώνες για την προάσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Πυροβολητές,

Η σημερινή μέρα αφιερώνεται πρώτα από όλα σε εσάς ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο που επιτελείτε. Με πίστη στην Αγία Βαρβάρα και με γνώμονα το ρητό «ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ», συνεχίστε να εργάζεστε σκληρά, για την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων Πυροβολικού και την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, αφενός ως αξιόπιστη δύναμη αποτροπής και αφετέρου ως ισχυρό εργαλείο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Στόχων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Πυροβολικό μας, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα μακρόπνοο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο του οποίου αναβαθμίζεται με νέα οπλικά συστήματα, με συστήματα διοικήσεως και ελέγχου, σύγχρονα μέσα παρατηρήσεως και βελτιωμένους τύπους έξυπνων πυρομαχικών. Η σύζευξη όλων αυτών των δυνατοτήτων και η αξιοποίηση τους από τις άξιες και άξιους, γυναίκες και άντρες Πυροβολητές μας, προσδίδουν αυξημένες δυνατότητες σε βεληνεκές και όγκο πυρών. Ο ομαδική δουλειά και η αξιοποίηση των γνώσεων όλων σας, πραγματώνουν το Ρητό που φέρετε όλοι στο μπράτσο σας και καθιστούν το Πυροβολικό μας, ισχυρότερο, ταχύτερο, πλέον εύστοχο και αποτελεσματικό στην υποστήριξη που παρέχει στους Σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς, επηρεάζοντας, καθοριστικά την έκβαση των επιχειρήσεων στο Πεδίο της Μάχης.

Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, δεν πρέπει ποτέ να λησμονείτε πως ο άνθρωπος, παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας Νίκης και Επιτυχίας στο Πεδίο της Μάχης. Οι βαριές υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι παραδόσεις και η ένδοξη ιστορία του Όπλου σας, καθώς και οι παρακαταθήκες των ηρωικών Πυροβολητών, παραμένουν διαχρονικά αυξημένες και επιτακτικές. Μην ξεχνάτε πως αριθμητικά είμαστε λίγοι όπως άλλωστε είμασταν πάντοτε ιστορικά, εναντίον πολυάριθμων και υπέρτερων αντιπάλων. Ωστόσο τους αντιμετωπίζαμε με επιτυχία. Και αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο εχθρός θα πρέπει να γνωρίζει – και είμαι πεπεισμένος πως γνωρίζει – ότι θα αντιμετωπίσει ως «ΚΕΡΑΥΝΟ ΤΙΜΩΡΟ» τα εύστοχα και καταιγιστικά πυρά του Πυροβολικού μας.

Άντρες και Γυναίκες Πυροβολητές της Εθνικής Φρουράς,

Το αγέρωχο βλέμμα του Ήρωα Διοικητή της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού Αντισυνταγματάρχη Στυλιανού Καλμπουρτζή, στο Μνημείο Ηρώων του ομώνυμου Στρατοπέδου τούτου, θυμίζει σε όλους την ιερή υποχρέωση και την βαριά κληρονομιά να φανείτε αντάξιοι της σύγχρονης ιστορίας του Πυροβολικού που θέλει τους πυροβολητές να αγωνίζονται μέχρις εσχάτων επί των πυροβόλων
τους.

Στρατηγέ Καλμπουρτζή, οι σκέψεις όλων σήμερα στρέφονται ευλαβικά προς το πάνθεο των ηρώων Πυροβολητών που μαζί με εσάς χάραξαν με το αίμα τους σελίδες δόξας, ηρωισμού και αυταπάρνησης στην πονεμένη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι, η δράση των 13 Μονάδων Πυροβολικού που επιχείρησαν το 1974 και οι θυσίες των προκατόχων μας, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα που κατευθύνει όλους στην εκτέλεση του καθήκοντος μας.

Απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς. Σήμερα, με όλα αυτά που συμβαίνουν εντός και εκτός της πατρίδας μας οι προσδοκίες της κυπριακής πολιτείας και κοινωνίας είναι όσο ποτέ άλλοτε υψηλές και η ευθύνη ΟΛΩΝ να ανταποκριθούμε σε αυτές ακόμα υψηλότερη. Η απειλή από τον Τούρκο κατακτητή δεν πρέπει να μας πτοεί αλλά να ενισχύει και χαλυβδώνει την θέληση για τήρηση ετοιμότητας εκτέλεσης της αποστολής μας ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, ημέρα και νύχτα όλο το χρόνο, μέχρι την αποκατάσταση του δικαίου και της νομιμότητας στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα.

Dear colleagues,

Thank you for joining us in this modest ceremony to honour Saint Barbara the patron of Artillery not only of the National Guard but all artillery forces worldwide. At the same time, we commemorate the bravery and heroism of those artillery men and women who served and with the ultimate sacrifice gave their own lives, for the freedom of the Republic of Cyprus.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Πυροβολητές. Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει Υγεία και Δύναμη για να συνεχίσετέ να ανταποκρίνεστε με ζήλο και επιμονή στα καθήκοντα που επιβάλλει η Ιερή μας Αποστολή και το Καθήκον προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ευχαριστώ επίσης θερμά τις οικογένειές σας που σας στηρίζουν και είναι περήφανες για το έργο που επιτελείτε, όπως περήφανοι είμαστε και όλοι εμείς η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, για εσάς.

Η Αγία Βαρβάρα, είθε να σώζει πάντα το Πυροβολικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων