02/02/2021 02/02/2021 “Η εορτή της Υπαπαντής εορτή αφιερωμένη στην Χριστιανή Μητέρα” όπως ορθώς αναφέρει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας. “Στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων, η Εκκλησία μας, πριν από ακριβώς 92 χρόνια, αναγνώρισε το πρόσωπο όλων των μητέρων και θέσπισε την σημερινή μεγάλη εορτή, ως εορτή...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 17:12

Η εορτή της Υπαπαντής είναι η δική μας Γιορτή της Μητέρας

Διαδώστε:
Η εορτή της Υπαπαντής είναι η δική μας Γιορτή της Μητέρας

“Η εορτή της Υπαπαντής εορτή αφιερωμένη στην Χριστιανή Μητέρα” όπως ορθώς αναφέρει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

“Στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων, η Εκκλησία μας, πριν από ακριβώς 92 χρόνια, αναγνώρισε το πρόσωπο όλων των μητέρων και θέσπισε την σημερινή μεγάλη εορτή, ως εορτή της μητέρας.

Αυτήν την ημέρα της εορτής τής Υπαπαντής από το 1929 έχει καθιερώσει η Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα τιμώντας τους κόπους, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία μας.

Έτσι λοιπόν η γιορτή της Μητέρας, είχε καθιερωθεί επίσημα να εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού ημέρα προσφοράς στο Θεό, του Τεσσαρακονθήμερου Χριστού, από την Αγία Μητέρα Του, την Παναγία.

Εμείς λοιπόν οι Ορθόδοξοι Έλληνες, παραμένοντας πιστοί στις θρησκευτικές μας παραδόσεις και πεποιθήσεις, πρέπει να εορτάζουμε την Ελληνίδα Μάνα, μαζί με τη Μάνα όλων μας την Παναγία.

Ας δούμε λίγο επιτέλους και το σπίτι μας, ας δούμε την παράδοσή μας, ας δούμε την Πίστη μας, ας τιμήσουμε την Υπαπαντή του Κυρίου και κοντά με αυτήν και όλες τις Ελληνίδες Μητέρες.

Το ξενόφερτο έθιμο της Γιορτής της Μητέρας που εορτάζεται παγκοσμίως κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, οφείλεται στο αγώνα που έκανε στις αρχές του 20ου αιώνα μία δασκάλα, από την Φιλαδέλφεια της Αμερικής ονόματι Άννα Τζάρβις η οποία από πολύ νεαρή ηλικία, ήθελε να τιμάται αυτή την συγκεκριμένη ημέρα η μητέρα της, η οποία βοήθησε στην συμφιλίωση των Νοτίων και Βορείων μετά τον τραγικό εμφύλιο πόλεμο (1861-1865) που ήταν ο πλέον καταστροφικός πόλεμος που έζησε ποτέ το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών τηςΑμερικής και ταυτόχρονα ιστορικό γεγονός με σημαντικό αντίκτυπο στην αμερικανική κοινωνία και οικονομία.

Το Κογκρέσο, το 1914 όρισε την συγκεκριμένη ημέρα ως εθνική εορτή και οι αγώνες της Άννας Τζάρβις δικαιώθηκαν.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα το 1929 όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εορτάστηκε για πρώτη φορά η εορτή της Μητέρας στην Ελλάδα, όχι όμως την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου αλλά στις 2 Φεβρουαρίου, ώστε να συνδυαστεί με την Χριστιανική εορτή της Υπαπαντής, αφού αυτή την ημέρα έχουμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Θεοτόκου ως Μητέρας. Ας κρατήσουμε λοιπόν ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες αυτήν την ημέρα εορτής για το πρόσωπο της Μητέρας μας και ας ευχηθούμε στον Κύριο μας να σκεπάζει και να ενισχύει κάθε χριστιανή Μητέρα που αγωνίζεται Με πολύ κόπο να μεγαλώσει με της ελληνορθόδοξες παραδόσεις τα παιδιά της”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων