30/10/2020 30/10/2020 Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέσθηκε ο εόρτιος εσπερινός επι τη εορτή του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Αστερίου στο φερώνυμο περικαλέστατο ιερό παρεκλήσι Αγίων ενδόξων Μαρτύρων Αστερίου και Μελίτωνος το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή της ενορίας Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας. Τον εόρτιο εσπερινό ετέλεσε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος ενορίας Άνω Βάθειας με τον...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 18:18

Η Εορτή του Αγίου Αστερίου στην Άνω Βάθεια

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Αστερίου στην Άνω Βάθεια

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέσθηκε ο εόρτιος εσπερινός επι τη εορτή του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Αστερίου στο φερώνυμο περικαλέστατο ιερό παρεκλήσι Αγίων ενδόξων Μαρτύρων Αστερίου και Μελίτωνος το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή της ενορίας Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας.

Τον εόρτιο εσπερινό ετέλεσε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος ενορίας Άνω Βάθειας με τον εορτάζοντα κτήτορα του ιερού παρεκκλησίου Διάκονο Αστέριο Αποστόλου κληρικό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τους ιεροψάλτες και τους συμμετέχοντες πιστούς ιστάμενους των υγειονομικών διατάξεων μεταξύ εκ των οποίων των Αντιδημάρχων κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη και κ. Γεωργίου Σμπιλήρη καθώς επίσης και η Ομάδα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Αμαρύνθου.

Την επομένη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του π. Δημητρίου Αργύρη και του εορτάζοντος Διακόνου Αστερίου Αποστόλου με την συμμετοχή των ιεροψαλτών αλλά και των πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία τηρούνταν των υγειονομικών διατάξεων μεταξύ εκ των οποίων της Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτας Μπούγα – Μπαραμπούτη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνου Ζαχαριά και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Σέτας κ. Ευαγγελίας Αργύρη.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο π. Δημήτριος ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου Αστερίου και ευχήθηκε στον π. Αστέριο για την ονομαστική εορτή του.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς από τον π. Αστέριο και τους ευσεβείς γονείς του.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων