08/05/2022 08/05/2022 Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο φερώνυμο ιερό ναό στο Κοτρώνι Ερέτριας. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Πρωτοπρ Χαραλάμπους Ραμαντανάκη εφημερίου ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας με την συμμετοχή των πιστών. Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής...
08 Μαΐου, 2022 - 17:08

Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ερέτρια

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ερέτρια

Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο φερώνυμο ιερό ναό στο Κοτρώνι Ερέτριας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Πρωτοπρ Χαραλάμπους Ραμαντανάκη εφημερίου ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας με την συμμετοχή των πιστών.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής Κυριακή των Μυροφόρων 8 Μαΐου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία απο τον π. Χαράλαμπο ο οποίος και ομίλησε περιληπτικά για τον βίο και το συγγραφικό έργου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Τσώκος και πολλοί πιστοί που τίμησαν την εορτή.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος την οποία πλαισίωσαν τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος Δασοπυροσβεστών Δήμου Ερέτριας και τέλος η διανομή του φαγητού με την ευγενή χορηγία του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Τσώκου και του κ. Αλεξάνδρου Αλεξανδρή.

Φωτογραφίες Μιχαήλ Βαλιανάτος Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων