13/03/2023 13/03/2023 Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα. Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Οι δύο Πρόεδροι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου άγημα ευζώνων απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου....
13 Μαρτίου, 2023 - 11:34

Η επίσημη υποδοχή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα

Διαδώστε:
Η επίσημη υποδοχή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα. Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι δύο Πρόεδροι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου άγημα ευζώνων απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια οι δύο πρόεδροι χαιρέτησαν τις αντιπροσωπείες των χωρών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών ενώ τιμήθηκε με τον Μεγάλο Σταυρό του Σωτήρος το κορυφαίο παράσημο του Τάγματος του Σωτήρος που απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες.

Νωρίτερα το πρωί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

στις 12:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 13:30 θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ στις 18:00 ο ίδιος θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο για την τιμητική εκδήλωση του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 -1959.

Την Τρίτη η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Την Τρίτη, στις 8:20 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Έλληνα Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στις 09:00 με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθως, στις 09:50 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και στις 10:25 με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αμέσως μετά, στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11:35 με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Τέλος, για στις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων