27/06/2022 27/06/2022 Τέσσερις Δήμαρχοι ζητούν από τον πρωθυπουργό με επιστολή τους να διχοτομηθεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε δύο, όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος. Οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Θέρμου, στην επιστολή τους στον πρωθυπουργό δηλώνουν κατηγορηματικά ότι συμφωνούν με την κατάτμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος σε...
27 Ιουνίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 8:07

Η επιστολή των 4 Δημάρχων στον πρωθυπουργό για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Η επιστολή των 4 Δημάρχων στον πρωθυπουργό για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τέσσερις Δήμαρχοι ζητούν από τον πρωθυπουργό με επιστολή τους να διχοτομηθεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε δύο, όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Θέρμου, στην επιστολή τους στον πρωθυπουργό δηλώνουν κατηγορηματικά ότι συμφωνούν με την κατάτμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος σε δύο προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα γεωγραφικής απόστασης και έκτασης τα οποία δεν μπορεί ως ενιαία Μητρόπολη να καλύψει η παρούσα κατάσταση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η Μητρόπολη θα διασπαστεί σε δύο πιο λειτουργικές Μητροπόλεις: Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βόνιτσας με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγ. Βλασίου με έδρα το Αγρίνιο.

Στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, από την οποία αποσπάται η περιοχή του Αγ. Βλασίου, θα υπαχθούν η επαρχία Θέρμου και οι κοινότητες Γαλατά και Περιθωρίου και θα ονομάζεται Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου.

Έτσι, αφενός συμβαδίζουν τα όρια των Μητροπόλεων με των Δήμων και αποφεύγονται ακραίες ανισότητες μεταξύ των Μητροπόλεων σε θέματα έκτασης και μεγέθους, επισημαίνουν οι τέσσερις Δήμαρχοι στην επιστολή τους στον πρωθυπουργό με ημερομηνία 20 Ιουνίου.

Σημειώνουν, πάντως, ότι πρόκειται για εκκλησιαστικό ζήτημα και πως οι αποφάσεις των Οργάνων της Εκκλησίας πρέπει να γίνονται σεβαστές στο πλαίσιο των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας.

Επιστολή Δημάρχων προς Πρωθυπουργό

Πηγή in.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων