29/06/2021 29/06/2021 Είναι θεμέλιο της ορθοδόξου νηπτικής θεολογίας ότι ποτέ δε θα επιτρέψεις στον πειρασμό να επηρεάσει τον κανόνα και το προκαθορισμένο πρόγραμμά σου. Εφόσον το ευδόκησε ο Θεός και δεν καταβλήθηκες εξοντωτικά, θα προσπαθήσεις να σηκωθείς και να τηρήσεις τα ορισμένα για τη δόξα του Θεού για να μην εύρει χώρο ο πειρασμός για κατά τόπους...
29 Ιουνίου, 2021 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 21:55

Η επίθεση με καυστικό υγρό δεν σταμάτησε τους Μητροπολίτες

Διαδώστε:
Η επίθεση με καυστικό υγρό δεν σταμάτησε τους Μητροπολίτες

Είναι θεμέλιο της ορθοδόξου νηπτικής θεολογίας ότι ποτέ δε θα επιτρέψεις στον πειρασμό να επηρεάσει τον κανόνα και το προκαθορισμένο πρόγραμμά σου. Εφόσον το ευδόκησε ο Θεός και δεν καταβλήθηκες εξοντωτικά, θα προσπαθήσεις να σηκωθείς και να τηρήσεις τα ορισμένα για τη δόξα του Θεού για να μην εύρει χώρο ο πειρασμός για κατά τόπους νίκες.

Δύο από τα θύματα της πρόσφατης επίθεσης με βιτριόλι, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος, ιερούργησαν κανονικά, ακολούθησαν το πρόγραμμά τους, ακόμη και ταξίδεψαν, παρότι, υποθέτει κανείς, τη σωματική και ψυχολογική κούραση από τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδος.

Το μεγαλύτερο κακό ήταν πολύ κοντά στους επτά Μητροπολίτες

Διευκρινίζεται ότι με βάση τις μαρτυρίες, τα ανακοινωθέντα και το φωτογραφικό υλικό που έρχεται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, το μεγαλύτερο κακό δεν ήταν καθόλου μακριά από τους επτά Μητροπολίτες. Σε άλλους το καυστικό υγρό έπεσε ελάχιστα εκατοστά από τα μάτια τους, σε άλλους μακρύτερα και σε άλλους επηρέασε ευθέως την περιοχή των ματιών τους.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στην Κόρινθο – Τον ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου γιατί τίμησε τον Απόστολο παρά την πρόσφατη επίθεση

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέσθηκε ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στην Κόρινθο προεξάρχοντος του ορισθέντος υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως μοναδικού εκπροσώπου, λόγω των υφισταμένων μέτρων για την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου πλαισιουμένου υπό του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και του Σεβασμιωτάτου οικείου Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς και τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, που, παρά την πανδημία, αλλά και την πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό προς τον ίδιο και άλλους έξι Αρχιερείς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συνέχισαν να τιμούν τις Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Προστάτου Θείου Παύλου, υπό τον τίτλο «ΙΕ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021».

 

 

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας στον Άγιο Παύλο οδού Ψαρών – Κήρυξε τον θείο λόγο

Το πρωί της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών στην Αθήνα. Συλλειτουργοί ήταν ο Συνοδικός Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

 

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Επιμέλεια: Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Προφυλακιστέος ο καθηρημένος ιερέας με το βιτριόλι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων