20/04/2020 20/04/2020 Ικανοποίηση επικρατεί σε κυβερνητικό επίπεδο αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά τον εορτασμό του Πάσχα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώθηκαν έστω και με πόνο ψυχής, και παρέμειναν μακριά από τις εκκλησίες. Πλέον το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις αρχές είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική...
20 Απριλίου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 8:32

Η επόμενη ημέρα για τις Εκκλησίες

Διαδώστε:
Η επόμενη ημέρα για τις Εκκλησίες

Ικανοποίηση επικρατεί σε κυβερνητικό επίπεδο αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά τον εορτασμό του Πάσχα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώθηκαν έστω και με πόνο ψυχής, και παρέμειναν μακριά από τις εκκλησίες.

Πλέον το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις αρχές είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση περιορισμοί στις εκκλησίες ισχύουν μέχρι και τις 28 Απριλίου.

Κυβερνητικά στελέχη σε συνεντεύξεις τους τονίζουν ότι στα τέλη Απριλίου θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, προκειμένου εάν όλα πάνε καλά να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των περιορισμών.
Προσθέτουν μάλιστα, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις εισηγήσεις του κ. Τσιόδρα και των ειδικών.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο με την Εκκλησία της Ελλάδος, όσο και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να επιστρέψουν.
Στόχος είναι, όπως προβλέπει και σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου , να το επιτρέψουν οι συνθήκες και να υπάρξει λαμπρός εορτασμός σε όλη τη χώρα κατά την Απόδοση της Εορτής του Πάσχα
Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων