16/11/2020 16/11/2020 Επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τοποτηρητή της Μητροπόλεως Λαγκαδά, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλατζής  για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννη.  Ο κ. Καλατζής χαρακτήρισε ως παράδειγμα Ορθοδόξου Ποιμενάρχη τον μακαριστό ενώ τόνισε ότι αφιέρωσε τη ζωή...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 19:33

“Η εργαλειοποίηση της απώλειας συνιστά απρέπεια στον κεκοιμημένο”

Διαδώστε:
“Η εργαλειοποίηση της απώλειας συνιστά απρέπεια στον κεκοιμημένο”

Επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τοποτηρητή της Μητροπόλεως Λαγκαδά, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλατζής  για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννη. 

Ο κ. Καλατζής χαρακτήρισε ως παράδειγμα Ορθοδόξου Ποιμενάρχη τον μακαριστό ενώ τόνισε ότι αφιέρωσε τη ζωή του στην πατρίδα και τον Χριστό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγικής απώλειας για να πληγεί η Εκκλησία και ο πυρήνας της πίστης της πλειονότητας των Ελλήνων. Ο κ. Καλατζής σημείωσε “Αυτές οι προσπάθειες συνιστούν απρέπεια προς τον κεκοιμημένο αλλά και ασέβεια προς την αλήθεια” ενώ στάθηκε στον μακαριστό Ιεράρχη και στην προσπάθειά του να τηρήσει ο κόσμος τα μέτρα των ειδικών.

Δείτε την επιστολή:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων