20/11/2022 20/11/2022 Το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης, διοργανώνει την ετήσιαν “Κυπρίων Συναυλία” στο ξακουστό ανά το παγκόσμιο Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης (MUSIKVEREIN) στην αίθουσα Μπράμς ( Brahms-Saal) , την Κυριακήν 20ην Νοεμβρίου και ώραν 7:30μ.μ. Η εκδήλωση έχει θεσμοθετηθεί με υπουργική απόφαση από την Κυπριακήν Δημοκρατίαν, της κυβέρνησης του Προέδρου Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη και στηρίζουν το...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2022 - 8:52

Η ετήσια “Κυπρίων Συναυλία” στο παγκόσμιο Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης από το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης

Διαδώστε:
Η ετήσια “Κυπρίων Συναυλία” στο παγκόσμιο Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης από το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης

Το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης, διοργανώνει την ετήσιαν “Κυπρίων Συναυλία” στο ξακουστό ανά το παγκόσμιο Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης (MUSIKVEREIN) στην αίθουσα Μπράμς ( Brahms-Saal) , την Κυριακήν 20ην Νοεμβρίου και ώραν 7:30μ.μ.

Η εκδήλωση έχει θεσμοθετηθεί με υπουργική απόφαση από την Κυπριακήν Δημοκρατίαν, της κυβέρνησης του Προέδρου Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη και στηρίζουν το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.Το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία Βιέννης, προσκαλούν αρχηγούς διπλωματικών αποστολών, πολιτιστικών ινστιτούτων και φορέων που εδρεύουν στην Βιέννη.

Η «Κυπρίων Συναυλία» εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτιστικής διπλωματίας που επιτελεί το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης, μέσα από εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών και η οποία αποτελεί γεγονός για τα μουσικά δρώμενα της Βιέννης,στην οποίαν δίδεται η μοναδική δυνατότητα να λαμβάννουν μέρος νέα παιδιά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου, Χορωδία των Μουσικών Σχολείων της Κύπρου και νέοι κύπριοι σολίστ καλλιτέχνες όπου παρουσιάζονται γιά πρώτη φορά στον «Ναό της Μουσικής», όπως χαρακτηρίζεται το Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης που κτίστηκε με την χορηγία των ελλήνων μαικύνων, της οικογενείας Δούμπα.

Στόχος της πραγματοποίησης της συναυλίας είναι η προβολή και η προώθηση του Κυπριακού Πολιτισμού και έμψυχου υλικού στο εξωτερικό και αποτελεί την λαμπρότερη ετήσια μουσική εκδήλωση του ελληνισμού στην διασπορά.

Συντελεστές είναι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα και Αυστρία, οι Κάρλος Οσούνα τενόρος, Ελένη Βουδουράκη μέτζοσοπράνο, Κατερίνα Κουρή κολορατούρα σοπράνο, Γιούλη Καραγκούνη σοπράνο ,οι νεαροί κύπριοι λυρικοί καλλιτέχνες Κωνσταντίνα Νικολάου σοπράνο και Γιώργος Ιωάννου βαρύτονος, η 14χρονη κύπρια μουσικός και σολίστ στο φλάουτο Alisa Feizullova ο δημοφιλής κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρο και η χορωδία του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας.

Την μουσική διεύθυνση έχουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου Δρ.Γιώργος Κουντούρης και η μαέστρος Κυριακή Κουντούρη και της χορωδίας η μαέστρος και καθηγήτρια μουσικής Αγγελίνα Νικολαΐδου.

Θα παρουσιαστούν γνωστά αποσπάσματα γνωστών μουσουργών της κλασσικής μουσικής και αποσπάσματα της εθνικής μουσικής σχολής και της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής, σε κλασσική εναρμόνιση.Θα ακουστούν επίσης μικρασιατικά τραγούδια, αφιερωμένα στην μνήμη των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Θα παρευρεθούν η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρία Αντρη Αναστασιάδου, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ.Πρόδρομος Προδρόμου, η Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Βιέννη κυρία Μαρία Μιχαήλ,η Πρόξενος/Σύμβουλος Α’ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βιέννη κυτρία Γκουλούση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου, επικεφαλής διεθνών οργανισμών που εδρεύουν στην Βιέννη ,επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, Ισραήλ, Ουγγαρίας, Σλοβενίας, Πορτογαλίας κ.ά.ο ελλινισμός της Βιέννης και φίλοι της Κύπρου στην Αυστρία. Η εκδήλωση αποτελεί την λαμπρότερη ετήσια μουσική εκδήλωση του ελληνισμού στην διασπορά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο εμπνευστής της «Κυπρίων Συναυλίας» βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου Βιέννης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων