02/06/2020 02/06/2020 Σήμερα το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην Φολέγανδρο, προκειμένου να τελέσει την τοπική εορτή της Παναγίας, της επιλεγόμενης «Μαγιάτισσας», η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου, λόγω των γνωστών μέτρων υγειονομικής προστασίας. Αμέσως μετά την άφιξη του, η ιερά Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικώς από την οικία του Πανηγυρά στον μοναδικής...
02 Ιουνίου, 2020 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 22:22

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το ευλαβές γαλάζιο του Αιγαίου

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το ευλαβές γαλάζιο του Αιγαίου

Σήμερα το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην Φολέγανδρο, προκειμένου να τελέσει την τοπική εορτή της Παναγίας, της επιλεγόμενης «Μαγιάτισσας», η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου, λόγω των γνωστών μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Αμέσως μετά την άφιξη του, η ιερά Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικώς από την οικία του Πανηγυρά στον μοναδικής αρχιτεκτονικής περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας, στην περιοχή «Παλαιόκαστρο», όπου και ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων του νησιού των ευσεβών κατοίκων του. Μετά το πέρας του Εσπερινού, η αγία Εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου αύριο το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ – Η λιτανεία της Παναγίας της Μαγιάτισσας στην Φολέγανδρο

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων