20/03/2021 20/03/2021 Η Ορεστιάδα τίμησε τους εφόρους και πολιούχους της πόλεως, Αγίους Θεοδώρους, επί τη αναμνήσει του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, από όπου αλιεύουμε τη φωτογραφία της σημερινής ημέρας. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο οικείος Επίσκοπος, Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Λαμβάνοντας αφορμή...
20 Μαρτίου, 2021 - 21:59

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Άγιοι Θεόδωροι θα πει θάρρος

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Άγιοι Θεόδωροι θα πει θάρρος

Η Ορεστιάδα τίμησε τους εφόρους και πολιούχους της πόλεως, Αγίους Θεοδώρους, επί τη αναμνήσει του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, από όπου αλιεύουμε τη φωτογραφία της σημερινής ημέρας.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο οικείος Επίσκοπος, Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Λαμβάνοντας αφορμή από την γενναιότητα και το φρόνημα των στρατιωτικών αγίων Θεοδώρων, του Τήρωνος και του Στρατηλάτου κάλεσε τους ακρίτες του Έβρου με φρόνημα χριστιανικό και γενναιότητα να αντιμετωπίζουν τους ποικίλους πειρασμούς, που κάθε φορά αναφύονται, και όπως οι πρόγονοι τους, με εφόδια την πίστη στο Χριστό και τη αγάπη για την Πατρίδα πριν από 200 χρόνια αγωνίσθησαν για τα αιώνια ιδανικά και τις αξίες του Γένους, έτσι και αυτοί σήμερα να αγωνίζονται για τον τόπο τους και να διεκδικούν κάθε φορά όσα δικαιούνται για την ευημερία και την πρόοδο της ζωής τους και προ πάντων για την αξιοπρέπειά τους και τις αρχές τις οποίες τους κληροδότησαν με θυσίες οι πρόγονοι τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ – Οι στρατιωτικοί Άγιοι Θεόδωροι βαστούν τα σύνορα της Ελλάδας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων