18/04/2020 18/04/2020 Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι. Το θριαμβευτικό αυτό προκείμενο, το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο, μαζί με την αναπαράσταση του μεγάλου σεισμού αντήχησαν σήμερα στους “κεκλεισμένους των θυρών” ναούς. Το μαύρα...
18 Απριλίου, 2020 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2020 - 21:29

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Ανάστα ο Θεός”

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Ανάστα ο Θεός”

Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι.

Το θριαμβευτικό αυτό προκείμενο, το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο, μαζί με την αναπαράσταση του μεγάλου σεισμού αντήχησαν σήμερα στους “κεκλεισμένους των θυρών” ναούς.

Το μαύρα υφάσματα που κάλυπταν τις ιερές εικόνες, σύμβολα του πένθους, έπεσαν, προμηνύοντας πώς οι πιστοί βιώνουμε τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση». Ο Χριστός με την θέλησή του, έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς.

Είθε το φως της ελπίδας, το Φως της Αναστάσεως που πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου, να λυτρώσει την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο από την πανδημία.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι όπου ο π. Ηρακλείδιος Ξιούρος, τηρώντας για ακόμη μια χρονιά το έθιμο, προανήγγειλε Ανάσταση σε δευτερόλεπτα.

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων