30/10/2020 30/10/2020 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος εκοιμήθη, σε ηλικία 82 ετών, μετά από μία μάχη τριών εβδομάδων. Ο μακαριστός υπήρξε λάτρης της Ελλάδος με σπουδές στην Αθήνα και άριστος γνώστης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. Μοναχική κουρά είχε λάβει από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Προκόπιο, ο οποίος τον χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη και έλαβε μέρος στην είς Επίσκοπο...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 19:10

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Αθάνατος

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Αθάνατος

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος εκοιμήθη, σε ηλικία 82 ετών, μετά από μία μάχη τριών εβδομάδων.

Ο μακαριστός υπήρξε λάτρης της Ελλάδος με σπουδές στην Αθήνα και άριστος γνώστης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. Μοναχική κουρά είχε λάβει από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Προκόπιο, ο οποίος τον χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη και έλαβε μέρος στην είς Επίσκοπο Βανάτου χειροτονία του το 1985. Υπήρξε αγωνιστής, ομολογητής, Ιεράρχης με τεράστιες προσφορές στην Ορθόδοξη Θεολογία και στην Πατρίδα του.

Αιωνία αυτού η μνήμη – ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στο Μαυροβούνιο – Την Κυριακή το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων