11/02/2020 11/02/2020 Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, εορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο χωριό Κότρωνας της Αν. Μάνης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Χαραλάμπους και με τη συμμετοχή των ιερέων, στα γραφικά σοκάκια του χωριού, υπό τους ήχους της...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 19:36

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Αυτό θα πει Ελλάδα”

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Αυτό θα πει Ελλάδα”

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, εορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο χωριό Κότρωνας της Αν. Μάνης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Χαραλάμπους και με τη συμμετοχή των ιερέων, στα γραφικά σοκάκια του χωριού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Αν. Μάνης, από όπου αλιεύουμε τη φωτογραφία της σημερινής ημέρας – “Αυτό θα πει Ελλάδα”, συμπυκνώνοντας το κλίμα της εν λόγω φωτογραφίας την ελληνορθόδοξη παράδοση της χώρας μας, ζωντανής και εκδηλούμενης σεβαστικά έως τις ημέρες μας.

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο μεταξύ, ο Σεβ. Ποιμενάρχης, στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ άλλων, είπε:

«Εορτάζουμε λαμπρώς και ιεροπρεπώς τον Άγιο Χαράλαμπο, μεγάλο άγιο, ένδοξο Ιερομάρτυρα της Εκκλησίας μας, θαυματουργό άγιο όχι μόνον κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, εκεί στη Μαγνησία της Μ. Ασίας, όπου έζησε και μαρτύρησε ο Άγιος, αλλά και σ’ αυτά τα νεότερα χρόνια είναι πολλά τα θαύματά του. Ο Άγιος, μας διδάσκει, με το σύνθετο του ονόματός του, να έχουμε χριστιανική χαρά μέσα μας, πνευματική ευφροσύνη και ηρεμία ψυχής. Και τούτο επιτυγχάνουμε όταν βιώνουμε την χριστιανική ζωή στο χώρο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία, μας προσφέρει ηρεμία, όχι ταραχή, μας προσφέρει ενότητα, όχι διαίρεση, μας δίνει χαρά, όχι θλίψη. Να προσπαθήσουμε όλοι μας να ζούμε περισσότερο χριστιανικά, ακολουθώντας τις εντολές του Θεού μέσα στην αγία μας Εκκλησία, όπως μας προτρέπει και ο μεγάλος αυτός Ιερομάρτυρας, άγιος Χαράλαμπος και τότε θάχουμε όλοι, νάστε βέβαιοι, χαρά και ειρήνη στη ζωή μας, στις οικογένειές μας και στην κοινωνία μας».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων