12/09/2020 12/09/2020 Επ’ ευκαιρία της ενθυμήσεως του γεγονότος, της κατά θαυμαστό τρόπο ανευρέσεως και ανακομιδής των Χαριτοβρύτων και Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννης (12 Σεπτεμβρίου 2011) και της Ιεράς Μνήμης του εκ Βερτίσκου καταγομένου Αγίου Νεομάρτυρος Γαβριήλ του Ιβηρίτου, ο οποίος εμαρτύρησε εις την περιοχή των Κυδωνίων της Μικράς Ασίας, ετελέσθη το εσπέρας της Παρασκευής...
12 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2020 - 17:22

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ευλογία

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ευλογία

Επ’ ευκαιρία της ενθυμήσεως του γεγονότος, της κατά θαυμαστό τρόπο ανευρέσεως και ανακομιδής των Χαριτοβρύτων και Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννης (12 Σεπτεμβρίου 2011) και της Ιεράς Μνήμης του εκ Βερτίσκου καταγομένου Αγίου Νεομάρτυρος Γαβριήλ του Ιβηρίτου, ο οποίος εμαρτύρησε εις την περιοχή των Κυδωνίων της Μικράς Ασίας, ετελέσθη το εσπέρας της Παρασκευής 11 προς 12 Σεπτεμβρίου και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, Ιερά Αγρυπνία με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων την πανέμορφη και ιστορική κωμόπολη της Όσσης, τόπος καταγωγής της Αγίας, η οποία και ευρίσκεται πλησίον της περιοχής του Βερτίσκου.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ.κ. Γερμανός (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ενώ του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημήτριος.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών ευλογεί ένα μικρό παιδί κατά τη διάρκεια της χθεσινής Ακολουθίας.

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ – Αγρύπνησαν συγκινημένοι την Νεοπαρθενομάρτυρα Κυράννη

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων