23/10/2020 23/10/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα 23/10/20, εορτή του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος Στούπας Δυτικής Μάνης και τέλεσε την αρχαιοπρεπή θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου, του Αποστόλου και Αδελφοθέου (+63) από την οποία, πρώτη αυτή Αποστολική Λειτουργία, προήλθαν και οι άλλες Θ. Λειτουργίες του Μ. Βασιλείου...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 21:34

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ευλογία στο Νηπιαγωγείο

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ευλογία στο Νηπιαγωγείο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα 23/10/20, εορτή του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος Στούπας Δυτικής Μάνης και τέλεσε την αρχαιοπρεπή θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου, του Αποστόλου και Αδελφοθέου (+63) από την οποία, πρώτη αυτή Αποστολική Λειτουργία, προήλθαν και οι άλλες Θ. Λειτουργίες του Μ. Βασιλείου και του Ι. Χρυσοστόμου. Η Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου, εξόχως μυσταγωγική ετελείτο επί αιώνες στα Ιεροσόλυμα στην Αλεξάνδρεια, στην Αντιόχεια, στην Κύπρο και σε άλλα μέρη και μάλιστα μνεία αυτής γίνεται και στον 32ο κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου (691).

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη εθιμοτυπικώς το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης και συνομίλησε με τον κ. Παναγιώτη Χρονόπουλο, υπαστυνόμο Α’.

Τέλος, επεσκέφθη και το Νηπιαγωγείο Καρδαμύλης, από όπου αλιεύουμε τη φωτογραφία της σημερινής ημέρας.

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Οι πρώτοι χριστιανοί δεν συμμετείχαν τυπικά στη Θ. Λειτουργία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων