09/05/2021 09/05/2021 Την Κυριακή του Θωμά το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Ναούσης με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν το 1822 τελέστηκε Τρισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας...
09 Μαΐου, 2021 - 22:22
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2021 - 22:34

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Για να μην ξεχαστεί η θυσία

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Για να μην ξεχαστεί η θυσία

Την Κυριακή του Θωμά το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Ναούσης με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν το 1822 τελέστηκε Τρισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη επετείω του Ολοκαυτώματος της πόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονος, παρουσία του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υφυπουργού Οικονομικών κ. Αποστόλου Βεσυρόπουλου, της προέδρου της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, του Δημάρχου της ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικολάου Καρανικόλα, των Βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ακολούθησε τρισάγιο στο «Χώρο Θυσίας» στον ποταμό Αράπιτσα και ρίψη στεφάνου στον καταρράκτη στον οποίο θυσιάστηκαν οι Ναουσαίες γυναίκες με τα μικρά τους παιδιά για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων, ενώ η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ – Η μνήμη των Αγίων Δισχιλίων και η επέτειος του Ολοκαυτώματος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων