24/11/2019 24/11/2019 Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τελέστηκε το Σάββατο 23/11, η Ρασοφορία του νέου Μοναχού π. Ιωσήφ (κατά κόσμον Αλεξάνδρου) Χατζηιωάννου, 26 ετών, Πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγριάς, όπου ο νέος Μοναχός μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικώς. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος...
24 Νοεμβρίου, 2019 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2019 - 21:11

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Η ζωή μου στον Θεόν”

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Η ζωή μου στον Θεόν”

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τελέστηκε το Σάββατο 23/11, η Ρασοφορία του νέου Μοναχού π. Ιωσήφ (κατά κόσμον Αλεξάνδρου) Χατζηιωάννου, 26 ετών, Πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγριάς, όπου ο νέος Μοναχός μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικώς.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ικανοποίηση του μεγάλου πόθου του π. Ιωσήφ να ιερωθεί και ν΄ αφιερώσει την ζωή του στον Θεό, πόθος που δεν ελαττώθηκε, παρά τις ποικίλες δυσκολίες της ζωής του, αλλά ωρίμασε και δυνάμωσε μέσα απ’ αυτές και βρήκε πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθεί και να καρποφορήσει, κοντά στον ευλαβή και άξιο πνευματικό του Πατέρα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο όνομα του νέου Μοναχού, προς τιμήν του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, την Αγιοκατάταξη του Οποίου προανήγγειλε ήδη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη προσκυνηματική του επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

 

 

 

 

Σήμερα, Κυριακή, 24/11, στον ίδιο Ναό, τελέστηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιωσήφ, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – «Ιωσήφ» προς τιμήν του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων