22/08/2020 22/08/2020 Χθες το βράδυ οι πιστοί της ιστορικής Υπάτης αγρύπνησαν στον αρχαιοπρεπή Ναό της Αγίας Σοφίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο ιερός ναός είναι κτισμένος στις παρυφές του Κάστρου της αρχαίας πόλεως με μοναδική θέα την πόλη της Λαμίας και ολόκληρο τον κάμπο του Σπερχειού. ΦΩΤΟ: Δημήτριος Ανάγνου     Αξίζει να σημειωθεί...
22 Αυγούστου, 2020 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 15:38

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Καμπάνα στις παρυφές του Κάστρου

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Καμπάνα στις παρυφές του Κάστρου

Χθες το βράδυ οι πιστοί της ιστορικής Υπάτης αγρύπνησαν στον αρχαιοπρεπή Ναό της Αγίας Σοφίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο ιερός ναός είναι κτισμένος στις παρυφές του Κάστρου της αρχαίας πόλεως με μοναδική θέα την πόλη της Λαμίας και ολόκληρο τον κάμπο του Σπερχειού.

ΦΩΤΟ: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ναό αυτό είχε να ιερουργήσει Αρχιερέας 120 και πλέον έτη και η Ιερά αυτή Αγρυπνία αποτέλεσε ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την χιλιόχρονη ζωή και παρουσία του Ναού και εν γένει της αγιοτόκου και μαρτυρικής πόλεως της Υπάτης.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ – Πνευματική πανδαισία στον αρχαιοπρεπή Ναό της Αγίας Σοφίας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων