21/05/2020 21/05/2020 Η Αγία μας Εκκλησία σήμερα 21η Μαίου πανηγυρίζει την Ιερά μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, η εορτή των Αγίων εορτάσθη λαμπρώς εις το ακριτικό Καστελλόριζο, όπου επ’ ονόματί τους οικοδομήθηκε το έτος 1835, στα χρόνια εκείνα της μεγίστης ακμής του...
21 Μαΐου, 2020 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 20:00

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ο Μέγας Κωνσταντίνος φυλάει το Καστελλόριζο

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ο Μέγας Κωνσταντίνος φυλάει το Καστελλόριζο

Η Αγία μας Εκκλησία σήμερα 21η Μαίου πανηγυρίζει την Ιερά μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, η εορτή των Αγίων εορτάσθη λαμπρώς εις το ακριτικό Καστελλόριζο, όπου επ’ ονόματί τους οικοδομήθηκε το έτος 1835, στα χρόνια εκείνα της μεγίστης ακμής του νησιού, ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός Ναός του. Στο πλαίσιο της φετινής πανηγύρεως, έλαβε χώρα η λιτάνευση της ι. Εικόνος των πολιούχων Αγίων στους γραφικούς δρομίσκους και το «κορδόνι», όπως ονομάζεται στην ντοπιολαλιά, η προκυμαία του πανέμορφου νεοκλασσικού οικισμού, προς ευλογία και στηριγμό των ακριτών κατοίκων και των ευλαβών προσκυνητών.

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι τοπικές Αρχές του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού, πλοίο του οποίου βρισκόταν ελλιμενισμένο αποδίδοντας τιμές.

ΦΩΤΟ: Ιερά Μητρόπολις Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων