30/01/2020 30/01/2020 Τελέσθηκε στα νησιά της Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Την παραμονή το εσπέρας, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, βάσει επισήμου προγράμματος το οποίο εξέδωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολις και ο Δήμος Λέρου, η Εικόνα των Τριών Ιεραρχών, βασταζομένη υπό...
30 Ιανουαρίου, 2020 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2020 - 10:01

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Οι Τρεις Ιεράρχες ανήκουν στα παιδιά”

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Οι Τρεις Ιεράρχες ανήκουν στα παιδιά”

Τελέσθηκε στα νησιά της Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Την παραμονή το εσπέρας, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, βάσει επισήμου προγράμματος το οποίο εξέδωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολις και ο Δήμος Λέρου, η Εικόνα των Τριών Ιεραρχών, βασταζομένη υπό μαθητών και μαθητριών του «Νικολαϊδείου» Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνης, τους οποίους συνόδευσαν η διευθύντρια κα Σιμέλα Κινεβεζίδου, δασκάλες και δάσκαλοι του σχολείου, καθώς και η αρτοκλασία, τέθηκαν στο κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

Εψάλη πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Νικοδήμου, των ιερέων π.Γεδεών, π.Σωφρονίου, π.Δαμασκηνού, π.Σεργίου, π.Νικολάου (εφημερίου του Ι. Μητροπολιτικού Ναού), και του ιερέως π. Σπυρίδωνος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Παρόντες κατά τον Εσπερινό ήταν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ.Κόλιας, εκπαιδευτικοί της νήσου, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, και πολλοί πιστοί.

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας έψαλλαν το Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών:

“Τούς τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς Τρισηλίου θεότητος……”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ο οικείος Μητροπολίτης συγκινήθηκε με την παρουσία των παιδιών και συνεχάρη τόσο τα παιδιά όσο την διευθύντρια και τους δασκάλους τους.

 

ΦΩΤΟ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ – Γεώργιος Ι. Χρυσούλης

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων