11/08/2021 11/08/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος τέλεσε την Τετάρτη την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις πληροφορίες για τον θάνατο, την ταφή και τη μετάσταση της Θεοτόκου, που αναφέρονται στις απόκρυφες διηγήσεις, τις οποίες...
11 Αυγούστου, 2021 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 21:32

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Παράκληση και δώρα στα παιδιά

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Παράκληση και δώρα στα παιδιά

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος τέλεσε την Τετάρτη την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις πληροφορίες για τον θάνατο, την ταφή και τη μετάσταση της Θεοτόκου, που αναφέρονται στις απόκρυφες διηγήσεις, τις οποίες μετέφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος προς την Αυτοκράτειρα Πουλχερία, κατά τη διάρκεια της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, όταν η ευσεβής Αυτοκράτειρα ζητούσε να μεταφερθεί Λείψανο της Θεοτόκου στη Βασιλεύουσα για προστασία.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να διαβάζουν συχνά τον Ακάθιστο Ύμνο και τις Παρακλήσεις προς τη Θεοτόκο, διότι αυτή είναι η «ακαταίσχυντος προς Ποιητήν προστασία κσι αμετάθετος υπέρ ημών προς τον Κύριο μεσιτεία».

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού , Πρωτοπρ. Ευάγγελο Σίμο και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για το υπόλοιπο του Αγίου Δεκαπενθημέρου.

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων