20/06/2021 20/06/2021 Για έναν Πατριάρχη που υπερασπίστηκε τη Θεία Κοινωνία σε στυγνό περιβάλλον άρνησης, μίσους και αντιδικίας παγκοσμίως εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού – Στιγμιότυπο 20 Ιουνίου 2021 – Ο Παναγιώτατος προεξάρχων στον Πανσεπτο Πατριαρχικό Ναό. Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής στον Πατριαρχικό...
20 Ιουνίου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 19:21

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ποτήριον σωτηρίου λήψομαι

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ποτήριον σωτηρίου λήψομαι

Για έναν Πατριάρχη που υπερασπίστηκε τη Θεία Κοινωνία σε στυγνό περιβάλλον άρνησης, μίσους και αντιδικίας παγκοσμίως εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού – Στιγμιότυπο 20 Ιουνίου 2021 – Ο Παναγιώτατος προεξάρχων στον Πανσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής στον Πατριαρχικό Ναό, συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Σασίμων κ. Γενναδίου, Προύσης κ. Ιωακείμ, Ιεραπόλεως κ. Αντωνίου και Παμφίλου κ. Δανιήλ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας. Εκκλησιάστηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Εξοχ. κ. Πέτρος Ποροσένκο, μαζί με στενούς συνεργάτες του, οι Εντιμ. κ.κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης και Maksym Vdovychenko, Πρόξενοι της Ελλάδος και της Ουκρανίας αντίστοιχα.

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων