05/03/2021 05/03/2021 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΜΗΣ, ΤΗΛΟΥ, ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ – 5 Μάρτιου 2021 – Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Ιωάννου. Η Εκκλησία όρισε δύο ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ για να μνημονεύονται όλοι οι Χριστιανοί από αρχής του κόσμου μέχρι των ημερών μας. Το ΠΡΩΤΟ Ψυχοσάββατο την Κυριακή προ της Κρίσεως (Απόκρεω). Αυτή την ημέρα τελείται το μνημόσυνο για όσους κοιμήθηκαν σε...
05 Μαρτίου, 2021 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 19:43

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ψυχές

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ψυχές

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΜΗΣ, ΤΗΛΟΥ, ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ – 5 Μάρτιου 2021 – Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Ιωάννου.

Η Εκκλησία όρισε δύο ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ για να μνημονεύονται όλοι οι Χριστιανοί από αρχής του κόσμου μέχρι των ημερών μας. Το ΠΡΩΤΟ Ψυχοσάββατο την Κυριακή προ της Κρίσεως (Απόκρεω). Αυτή την ημέρα τελείται το μνημόσυνο για όσους κοιμήθηκαν σε ξένη γη, είτε στη θάλασσα, είτε στην έρημο και για όσους δεν έχουν γίνει κανονικά μνημόσυνα και έχουν στερηθεί την ωφέλειά τους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ Ψυχοσάββατο τελείται εννέα ημέρες μετά την Ανάληψη του Χριστού μας, δηλαδή το Σάββατο προ της Πεντηκοστής. Σ’ αυτό μνημονεύονται όλοι οι Χριστιανοί από τον Αδάμ μέχρι και σήμερα. Αλλά, επειδή προ του Χριστού δεν υπήρχαν Χριστιανοί, για όλους τους ανθρώπους, για όλο το ανθρώπινο γένος.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων