18/02/2020 18/02/2020 Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Διδασκόντων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του, από όπου αλιεύουμε τη φωτογραφία της σημερινής ημέρας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 17:32

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Θεία Λειτουργία εντός του σχολείου”

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Θεία Λειτουργία εντός του σχολείου”

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Διδασκόντων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του, από όπου αλιεύουμε τη φωτογραφία της σημερινής ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδιά, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου, ενώ όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αλεξία Γιαμαρέλου και όλες τις δασκάλες για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το ανύστακτο και φιλότιμο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον οικείο Εφημέριο, Οικον. Αναστάσιο Χρήστου, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τη διανομή του Αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε προς όλα τα παιδιά αναμνηστικές ευλογίες και, εν συνεχεία είχε επικοινωνία με τον σύλλογο διδασκουσών και το προσωπικό υποστήριξης.

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων