15/07/2021 15/07/2021 Από του έτους 2020 ο Διοικητής της Αεροπορικής Μονάδος ΕΤΗΜ Γλυφάδας Σμήναρχος κ. Γεώργιος Δελλής, επισκεπτόμενος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Γλυφάδας κ. Αντώνιο, του έθεσε το θέμα ανεγέρσεως ενός Ιερού Παρεκκλησίου εντός του χώρου του στρατοπέδου, για τις λειτουργικές ανάγκες της αεροπορικής βάσεως. Λόγω της επελθούσης πανδημίας η έναρξη της κατασκευής του Ιερού Ναού καθυστέρησε. Ωστόσο,...
15 Ιουλίου, 2021 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 19:21

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το παρεκκλήσιο που ζήτησε ο ευλαβής Σμήναρχος

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το παρεκκλήσιο που ζήτησε ο ευλαβής Σμήναρχος

Από του έτους 2020 ο Διοικητής της Αεροπορικής Μονάδος ΕΤΗΜ Γλυφάδας Σμήναρχος κ. Γεώργιος Δελλής, επισκεπτόμενος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Γλυφάδας κ. Αντώνιο, του έθεσε το θέμα ανεγέρσεως ενός Ιερού Παρεκκλησίου εντός του χώρου του στρατοπέδου, για τις λειτουργικές ανάγκες της αεροπορικής βάσεως.

Λόγω της επελθούσης πανδημίας η έναρξη της κατασκευής του Ιερού Ναού καθυστέρησε. Ωστόσο, ευθύς μετά την λήξιν των περιοριστικών μέτρων, ο Σεβασμιώτατος είχε εκ νέου επικοινωνίαν μετά του Διοικητού κ. Δελλή και του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γεωργίου Παπανικολάου, ο οποίος ανέλαβε τα της δομήσεως του Παρεκκλησίου επί χώρου της αεροπορικής βάσεως, περιόπτου από της Βούλας μέχρι του Ελληνικού.

Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 25ην Ιανουαρίου και η ανέγερσις του Ναΐσκου προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά ολοκληρώθηκε τάχιστα.

Το εσπέρας της Τρίτης 6 Ιουλίου τελέσθησαν μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος τα Θυρανοίξια του νεοδμήτου Ιερού Ναού, ο οποίος παρεδόθη πλέον εις την λατρείαν του Τρισαγίου Θεού, υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Αντωνίου, το οποίον επλαισίωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νήφων Συριανός.

Στην Ακολουθία των Θυρανοιξίων και του πανηγυρικού Εσπερινού παρέστησαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου μετά Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Διοικητής και ο κ. Επιτελάρχης της Διοικήσεως Αεροπορικής Υποστηρίξεως και άπαντες οι υπηρετούντες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες και το πολιτικόν προσωπικόν της ΕΤΗΜ με προεξάρχοντας τον κ. Διοικητήν Σμήναρχον κ. Γ. Δελλήν και τον Διευθυντήν ΔΕΕΤΑ Αντισμήναρχον κ. Συμεών Παντελίδην.

Τις ωραιότατες εικόνες ιστόρησε ο αγιογράφος κ. Δημήτριος Σουλοβίκας με την προσφορά ωρισμένων εκ των υπηρετούντων εις την ΕΤΗΜ. Τα δε Ιερά Σκεύη και τον λειτουργικόν εξοπλισμόν προφρόνως προσέφερε η Ιερά Μητρόπολις.

ΦΩΤΟ – ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων